Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

JBL Junior: Tar barnens hörsel på allvar

Att skydda barns hörsel har aldrig varit så viktigt som nu. Med de nya JBL Junior-hörlurarna har föräldrarna full kontroll samtidigt som barnen får coola ljudprylar.

Av / 2024-10-15 - 15:17
JBL Junior: Tar barnens hörsel på allvar

JBL lanserar tre nya hörlurar som är särskilt utformade för barn, med fokus på både säkerhet och cool design. De trådlösa modellerna JBL Junior 470NC och JBL Junior 320BT, samt den trådbundna JBL Junior 320, ger de yngsta lyssnarna nästa generations JBL Safe Sound-teknologi.

I en tid när barn omges av allt fler ljudkällor, från surfplattor och mobiler till bärbara spelkonsoler, har behovet av att skydda unga öron blivit viktigare än någonsin. Bullerföroreningar i stadsmiljöer och större tillgång till bärbara ljudkällor ökar risken för att barn utsätts för skadliga ljudnivåer under längre tidsperioder.

JBL_Junior_320BT_Product Image_Hero_Pink JBL_Junior_320BT_Product Image_Hero_Green JBL_Junior_320BT_Product Image_Hero_Blue
<
>
JBL Junior 320BT. Foto: JBL

Det är därför JBL lanserar tre nya hörlurar som är särskilt utformade för barn, med fokus på både säkerhet och cool design. Med nästa generations JBL Safe Sound-teknologi för de yngsta lyssnarna.

– På JBL är vi engagerade i innovation i hela vårt produktsortiment. Det gäller även hörlurarna JBL Junior, som är utvecklade för att ge våra unga lyssnare nästa generations JBL Safe Sound, säger Carsten Olesen, Managing Director of Consumer Audio på JBL.

Läs också Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron Den nya GROM-serien är anpassad för små öron och huvuden, men är definitivt inga leksaker, säger Skullcandy.

Föräldrakontroll via app

De nya hörlurarna ger föräldrarna full kontroll via appen JBL Headphones. Här kan man enkelt sätta gränser för maximal volym och lyssningstid. Man kan till och med spela in personliga meddelanden till sina barn med hjälp av ”time-up”-funktionen.

Annons

Appen ger också realtidsdata om volym och aktivitetsnivåer, samt dagliga eller veckovisa rapporter för att säkerställa hälsosamma lyssningsvanor. JBL Safe Sound gör det möjligt för barn att njuta av musik och video på lägre volym, utan att kompromissa med ljudkvaliteten, hävdar JBL.

JBL_Junior 470NC_Product Image_Hero_Pink JBL_Junior 470NC_Product Image_Hero_Grey
<
>
JBL Junior 470NC. Foto: JBL

Lång batteritid och flexibilitet

JBL Junior 470NC och 320BT är utformade för att vara bärbara, hållbara och bekväma. Den mest avancerade modellen, JBL Junior 470NC, sticker ut med aktiv brusreducering (ANC).

Aktiv brusreducering är särskilt meningsfullt i hörlurar för barn. Eftersom ljudnivån i sådana produkter är begränsad för att skydda unga öron kan musiken lätt dränkas av ljud utifrån. ANC-funktionen ser till att barnen kan njuta av sin musik utan att behöva höja volymen, oavsett om de befinner sig på en bullrig flygresa eller en lång bilfärd.

Både JBL Junior 470NC och 320BT imponerar med upp till 50 timmars batteritid, vilket gör dem perfekta för långa resor. Multipunktsanslutning gör det enkelt att växla mellan olika Bluetooth-enheter, som surfplattor och mobiler.

Om du skulle få slut på ström levereras både JBL Junior 470NC och 320BT med kabel.

Modellen JBL Junior 320, som är en trådbunden modell, har en fast volymgräns på 85 dB för att skydda barns hörsel. Med andra ord kan detta inte åsidosättas i någon app.

Foto: JBL

Rolig förpackning

JBL har också tänkt på att förpackningen ska vara rolig. Lådan kan förvandlas till ett stativ för en telefon eller surfplatta och levereras med klistermärken och färgglada bokstäver som låter barnen göra produkten till sin egen. Det är också mer hållbart, eftersom lådan undviker att bli förorenande avfall.

Hörlurarna JBL Junior finns i lekfulla färger och är utrustade med större, lättanvända knappar. Vi utlovas ett klart och tryggt ljud, med komfort och slitstarka material.

JBL_JR-320 Blue&Pink
Foto: JBL

JBL Junior: Priser och tillgänglighet

De nya JBL Junior-hörlurarna förväntas finnas i butik från och med november 2024 och kostar 800 kronor för Junior 470NC, 500 kronor för Junior 320BT och endast 300 kronor för Junior 320 med sladd.

Mer info: jbl.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kläms fast på örat

Trygga JBL-hörlurar för barn

Sonys flaggskeppshörlurar i en ny färg

Här är Audezes vildaste elektrostater

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

Ljud & Bild