Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple vill sätta skärmar i hela ditt smarta hem

Enligt en ny rapport är det smarta hemmet Apples nästa stora satsning med flera nya produkter.

Av / 2024-10-15 - 13:43
Apple vill sätta skärmar i hela ditt smarta hem

Hur framgångsrika Apple än har varit med datorer, surfplattor, mobiler och smarta klockor så finns det ett område där det varit väldigt tyst. Det smarta hemmet. Närmast får väl sägas vara Homepod-högtalarna, men även där floppade ju den första. Men nu sägs Apple ha tagit resurser från det skrotade bilprojektet och satt det på en ambitiös satsning på smarta hem-produkter. Och det handlar om skärmar överallt. Det är Bloombergs respekterade analytiker Mark Gurman som i sitt senaste nyhetsbrev sammanfattar all information han fått till en förutsägelse om framtiden.

Läs också HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!

Enligt Gurman jobbar Apple på operativsystemet HomeOS som ska vara baserat på TvOS från Apple TV. Det ska dels hamna i en stationär skärm, vilket får oss att tänka på Google Nest Hub 2. Dels ska det komma en betydligt mer avancerad variant på detta med en robotarm. Något vi hört rykten om förr, men tror på när vi ser det.

Grunden för den mer avancerade produkten ska vara Apple Intelligence, vilket i så fall blir den första Apple-produkten specifikt byggd för AI. Det ska låta den förstå omgivningen, kunna vända sig mot den som pratar och förstå vad de gör.

Läs också What’s the Matter? – har det smarta hemmet blivit enklare? One standard to rule them all! Efter två år, har Matter gjort det enklare att koppla ihop ett smart hem?

En av anledningarna till att Apple tidigare misslyckats inom området är dels att de bara släpper produkter i premium-segmentet, dels att de har ett låst ekosystem. Inom smarta hem vill man ju kunna styra alla sina produkter. Men efter att Apple omfamnat Matter-standarden så ser det betydligt ljusare ut på den fronten.

Gurman menar att Apple faktiskt har en chans här. Detta eftersom båda de stora konkurrenterna Google och Amazon faktiskt har misslyckats med att kapa åt sig någon större del av marknaden.

Annons

Källa: Bloomberg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Mer problem för Ecovacs: Hackare jagade hund med robotdammsugare

Apple satsar på det smarta hemmet

Blir du övervakad av din robotdammsugare?

En trio espressomaskiner

Mer än bara pizza

Roomba Essential kan nu sköta sig själv

Aarke Coffee System

Xiaomi hjälper till med städningen

Batteridriven snöslunga från Ryobi

Dirigera & Matter

Ny espressomaskin och kvarn

Tvätta och torka mer på en gång

Ljud & Bild