Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ikväll kan du njuta av skräcken i Alien Romulus

Idag kan du njuta av det senaste tillskottet i Alien-serien i ditt eget vardagsrum.

Av / 2024-10-15 - 00:02
Ikväll kan du njuta av skräcken i Alien Romulus

Den allra första Alien-filmen, regisserad av mästaren själv, Sir Ridley Scott, såg dagens ljus redan 1979 – 45 år senare är den fortfarande en av de bästa sci-fi-thrillers som någonsin sett dagens ljus.

Sedan dess har det kommit ett antal filmer, av vilka vi vill lyfta fram Aliens (1986; en av de bästa sci-fi-actionfilmerna genom tiderna) och Prometheus (2012).

Läs också Prometheus 3D Det var många år sedan ryktena börja florera om att Ridley Scott skulle återanknyta till början av sin filmkarriär och blåsa liv i en ny filmserie och ett helt koncept som grundlades av hans fantastiska genombrott 1979: Alien.

Vi blev något besvikna på Alien Covenant (2017), men desto mer positivt överraskade av årets uppfriskande tillskott till franchisen: Alien: Romulus.

Producerad av Ridley Scott och regisserad (och manusförfattad) av Fede Alvarez, är det här vintage Aliens!

 

Annons

Filmen utspelar sig i vår herres år 2142 (någonstans mellan de 57 år som skiljer Alien och Aliens åt), och stämningen och utseendet är som hämtat ur 1979 års version.

Det finns minimal användning av digitala specialeffekter och allt ser lika smutsigt, använt och slitet ut som ett försummat fraktfartyg ska göra. Naturligtvis finns det några blodtörstiga varelser som gömmer sig ombord…

Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)

Från och med idag finns filmen tillgänglig som VOD från alla större digitala plattformar i Norden.

Releasen erbjuder också utvalt bonusinnehåll, inklusive bakom kulisserna-filmen ”Return to Horror: Crafting Alien: Romulus”.

PS! Senare i år kommer filmen att ha streamingpremiär på Disney+.

ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS ALIEN: ROMULUS
<
>
Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)

Med undantag för en utmärkt Cailee Spaeny (Civil War), som spelar huvudrollen Rain, utgörs rollbesättningen av relativt oskrivna blad.

Vi ser David Jonsson som Andy, Archie Renaux som Tyler, Isabela Merced som Kay, Spike Fearn som Bjorn och Aileen Wu som Navarro.

Läs också Ännu en bra säsong! De skickliga parhästarna Martin och Short vet precis hur de ska knåpa ihop en charmig dramakomedi.

De är alla ett gäng utstötta ungdomar som i princip arbetar som slavar på gruvplaneten för det cyniska konglomeratet Weyland-Yutani. En dag ser de en möjlighet att ta sig ut ur helvetet.

Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)

När gruppen av unga kolonisatörer strövar omkring på det övergivna fraktfartyget står de plötsligt öga mot öga med den mest hänsynslösa och dödliga livsformen i universum.

Denna skräckinjagande filmupplevelse är ett måste!

Läs också Musik att tråna efter Den mytomspunna kärlekshistorien mellan Leonard Cohen och hans norska musa blir verkligen levande i Øystein ”Exit” Karlsens händer.
ALIEN: ROMULUS - © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved. ALIEN: ROMULUS - © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved.
<
>
Alien: Romulus (Foto: 20th Century Studios)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

2 reaktioner på ”Ikväll kan du njuta av skräcken i Alien Romulus”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Klassisk Alien - redo för VOD!

Hur dör John Dutton i Yellowstone?

Remake av en förnämlig klassiker!

Äntligen!

Japansk maffiaaction: - Intensiva kampscener

Netflix höjer nu sina priser

Bakom kulisserna!

Kidman + Curtis!

Fler romantiska julförvecklingar på gång

Ingen mer gratis delning på Disney+

Richard Madden i Nesbø-thriller!

Känslorna släpps loss på Disney+

Ljud & Bild