Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Se Eddie Redmayne som Schakalen i trailern till The Day of the Jackal

SkyShowtime återupplivar Schakalen, med ingen mindre än Eddie Redmayne i huvudrollen.

Av / 2024-10-10 - 14:57
Se Eddie Redmayne som Schakalen i trailern till The Day of the Jackal

För de flesta är streamingtjänsten SkyShowtime förknippad med den mest populära cowboysåpan genom tiderna, Yellowstone (med den avhoppade Kevin Costner i huvudrollen).

Här hittar du även andra titlar från serieskaparen Taylor Sheridan (som 1923, Mayor of Kingstown och Lioness), samt filmer från både Paramounts och Universals rika arkivkatalog.

Läs också Se Billy Bob Thornton i Landman Det är dags för ännu en spännande serie från skaparen av Yellowstone - med en stjärnspäckad rollista.

Den 6 december släpps en helt ny originalserie baserad på den klassiska thrillern Schakalen (1973) med Edward Fox i huvudrollen: The Day of the Jackal.

I nyinspelningen spelar karaktärsskådespelaren Eddie Redmayne (Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Danish Girl) rollen som den iskalla, cyniska lönnmördaren.

Nu är den första trailern äntligen här!

 

Annons

Thrillerserien är baserad på originalromanen av den politiska thrillermästaren Frederick Forsyth – en roman som ursprungligen filmatiserades 1973, men som också gjordes om 1997 med Bruce Willis och Richard Gere i huvudrollerna (en film som orsakade så mycket kontroverser att Forsyth krävde att han skulle tas bort från eftertexterna).

Förutom Redmayne får vi en stabil Lashana Lynch som Bianca, den outtröttliga brittiska underrättelseofficeren som jagar Schakalen. Lynch har tidigare setts som Agent 008 i No Time to Die och The Marvels.

Läs också Äntligen! Om fyra veckor släpps det sista kapitlet i Yellowstone - och du kommer att kunna se Rip, Beth & Co. skarpare än någonsin tidigare.

En tredje ledande roll spelas av Úrsula Corberó (La casa de papel) som Nuria, en person i centrum av Schakalens privatliv, utan att hon vet vem han egentligen är…

Lashana Lynch, ”The Day of The Jackal, säsong 1” (Foto: SkyShowtime)

Från seriens sammanfattning av handlingen kan vi läsa:

The Jackal (Redmayne) är en oövervinnelig, flyktig och ensam lönnmördare som försörjer sig genom att utföra mord för högsta möjliga betalning. Men efter sitt senaste mord möter han sin like i en ihärdig brittisk underrättelseofficer (Lynch) som börjar spåra upp Schakalen i en intensiv katt-och-råtta-jakt som lämnar förödelse i sitt kölvatten över hela Europa.

Läs också Ny trailer från Yellowstone-skaparen SkyShowtime släpper trailer till Taylor Sheridans spionserie.

I övriga roller ses bland andra Charles Dance (Game of Thrones) som Timothy Winthrop, Richard Dormer som Norman, Chukwudi Iwuji som Osita Halcrow, Lia Williams som Isabel Kirby, Khalid Abdalla som Ulle Dag Charles, Eleanor Matsuura som Zina Jansone, Jonjo O’Neill som Edward Carver samt Nick Blood, Sule Rimi och Florisa Kamara.

The Day of The Jackal The Day of The Jackal The Day of The Jackal
<
>
The Day of The Jackal, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Seriens skapare är Ronan Bennett (Top Boy), som också fungerar som manusförfattare och exekutiv producent, medan Brian Kirk sitter i regissörsstolen.

Frederick Forsyth är faktiskt med som rådgivande producent; och det vid en ålder av 86 (!) år.

Läs också Stilsäkert och iskallt av Fincher Den säregna mästerregissören gör det igen.

The Day of the Jackal kommer att innehålla 10 avsnitt och är (än så länge) planerad som en miniserie.

Det här är en serie som vi har stora förväntningar på – och som vi inte är mindre fascinerade av efter att ha sett trailern!

The Day of The Jackal, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Klassisk Alien - redo för VOD!

Hur dör John Dutton i Yellowstone?

Remake av en förnämlig klassiker!

Äntligen!

Japansk maffiaaction: - Intensiva kampscener

Netflix höjer nu sina priser

Bakom kulisserna!

Kidman + Curtis!

Fler romantiska julförvecklingar på gång

Ingen mer gratis delning på Disney+

Richard Madden i Nesbø-thriller!

Känslorna släpps loss på Disney+

Ljud & Bild