Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Xiaomi TV Max: 100-tums QLED-TV för under 2 000 Euro

Men du kan inte köpa den riktigt ännu.

Av / 2024-10-10 - 11:21
Xiaomi TV Max: 100-tums QLED-TV för under 2 000 Euro

Xiaomi är förmodligen mest känt för sina prisvärda mobiler och robotdammsugare, men de sysslar även med TV-apparater. Nu ger sig den kinesiska tillverkaren in i kampen om storskärmskunderna: Den nya QLED LCD-modellen Xiaomi TV Max förväntas komma till Europa 2025 och kommer att kosta strax under 2 000 Euro (cirka 23 000 kronor) för en 100-tums 4K-TV! Det kommer även att finnas en 85″-modell i samma serie för strax under 1 300 euro (cirka 15 000 kronor).

Xiaomi TV Max i 85″ och 100″

xiaomi tv max 100 5 scaled 1
(Foto: Xiaomi)

Kinesiska TCL har banat väg för billiga jätte-TV-apparater, och nu vill Xiaomi uppenbarligen ha en bit av kakan. TCL:s billigaste 98-tummare (98P745) erbjuds för närvarande för endast 19 990 kronor på rea, men hade ett startpris på det dubbla. 2 000 Euro är därmed det lägsta startpriset vi hittills sett för en 100-tummare.

Så kallade QLED-TV-apparater ska inte förväxlas med OLED, eftersom det egentligen är ganska vanliga LCD-modeller. Skillnaden är att de använder ett färgfilter med Quantum Dots för att förbättra färgåtergivningen. Men Xiaomi hävdar att de också kommer att ha någon form av LED-bakgrundsbelysning med lokal dimning – utan att specificera det exakta antalet dimningszoner som används.

De nya TV-apparaterna kommer naturligtvis att ha 4K-upplösning och stöd för HDR-format som HDR10+ och Dolby Vision. Dessutom har Xiaomi-skärmarna en uppdateringsfrekvens på upp till 144 Hz med VRR för att locka PC-spelare. Det finns också en ”Game Boost”-funktion som ökar skärmfrekvensen till 240 Hz vid 1080p.

Xiaomi TV Max har inbyggda stereohögtalare och stöder förmodligen Dolby Atmos, men du behöver sannolikt en separat soundbar för att verkligen få glädje av det. TV-apparaterna har bara tre HDMI-ingångar, varav två stöder HDMI 2.1 – en med en eARC-ljudreturkanal. Så det finns bara en ledig anslutning kvar för en spelkonsol eller speldator.

Annons

Användargränssnittet är Android och Google TV, med ett brett utbud av appar. Google Assistant är också integrerat, liksom Chromecast och Apple AirPlay 2 för att dela mobilt innehåll.

Xiaomi TV Max
(Foto: Xiaomi)

Pris och tillgänglighet

Enligt tillverkaren kommer de två nya 4K-TV-apparaterna att släppas i Europa, men inte förrän 2025. Xiaomi TV Max med 85 tum kommer att kosta 1 299,99 Euro i Tyskland, medan 100-tumsvarianten kommer att kosta 1 999,99 Euro. Det har ännu inte bekräftats om dessa stora skärmar kommer till Norden, men det finns all anledning att hoppas, eftersom Xiaomi TV redan säljs i ett antal nordiska nätbutiker.

Läs också Gigantisk Samsung-TV Samsungs nya 98-tummare har en kolossal och läcker bild och en prislapp som inte är dum alls.
Läs också TCL lanserar ny storbilds-TV i Norden Utmanar OLED med tusentals dimningszoner.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Prisrekord för en 100-tums TV?

Philips firar 20 år med Ambilight och lanserar en ny flaggskepps-TV

Är du frestad av en ”transparent” OLED-TV?

Sony vidtar åtgärder efter klagomål

Ram på allvar?

Stora visioner från Hisense

Samsung visar upp årets TV- och projektornyheter på IFA

Kolla in vad TCL drog upp ur hatten på IFA-mässan

OLED-TV från Hisense

TCL lanserar ny storbilds-TV i Norden

TCL:s "The Frame"-konkurrent lanserad i USA

Mer OLED, mindre LCD från LG i framtiden

Ljud & Bild