Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Android 15 och One UI 7 lanseras tillsammans med Galaxy S25-serien

Betaversionen rullas dock ut till utvecklare redan under november.

Av / 2024-10-04 - 14:24
Android 15 och One UI 7 lanseras tillsammans med Galaxy S25-serien

Utrullningen av Android 15 med One UI 7 skulle ha påbörjats i slutet av juli, men istället hände… ingenting. Inga användare fick meddelanden om systemuppdateringar på sin Galaxy smartphone, och anledningen var att Android 15 inte alls var redo.

Läs också Samsung ställer in stor uppgradering Uppskjuten på obestämd tid.

De nya Pixel-modellerna från Google – inklusive Pixel 9, Pixel 9 Pro XL och Pixel 9 Pro Fold – lanserades ursprungligen med Android 14, medan Android 15 fortfarande låter vänta på sig.

Men världens största tillverkare av Android-baserade smartphones, Samsung, har nu avslöjat när Android 15 – tillsammans med det tidigare nämnda One UI 7 – äntligen kommer att hitta sin väg till företagets mobiler. Och det blir inte förrän nästa år, meddelade den koreanska elektronikjätten på företagets årliga Samsung Developer Conference, som för närvarande äger rum i San Jose, Kalifornien.

En betaversion av One UI 7 kommer att göras tillgänglig för utvecklare ”i slutet av året”, säger Samsung, men den officiella lanseringen av Android 15 och One UI 7 på Samsungs mobiler kommer inte att ske förrän koreanerna lanserar Galaxy S25-serien, förmodligen i början av 2025.

One UI 7 kommer att innehålla ett antal innovationer, inklusive en ny visuell design med mjukare och mer dynamiska animationer, mer personalisering av användargränssnittet, mer AI och högre säkerhet, lovar Samsung.

Annons

Du kan se Samsungs presentation med mer djupgående information om One UI 7 i videon nedan.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

Ljud & Bild