TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Oura Ring 4 blir bekvämare och mer exakt

Den populära smartringen åtgärdar några problem men inte den största nackdelen.

Av / 2024-10-04 - 12:12
Oura Ring 4 blir bekvämare och mer exakt

Efter smartklockor väntas smarta ringar bli nästa stora grej då det fångar in dem som inte vill ha stora nördiga klockor på sig. En liten diskret ring kan man däremot tänka sig för att hålla reda på träning och hälsa. I väntan på Samsung Galaxy Ring har finska Oura redan kommit fram till generation 3 av sin smartring.

Läs också Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu Tyvärr får Sverige klara sig utan Samsungs smarta hälsoring tills vidare.

Redan i generation 3 hade man kommit långt i utvecklingen, men det fanns några saker att anmärka på. Först och främst passade den inte alla fingrar, men fyran finns i både mindre och större storlekar och täcker nu in storlek 4–15. Hela ringen är nu även gjord av titan.

Foto: Oura

En stor grej var naturligtvis att noggrannheten i mätningarna inte alltid var på topp då man använde en statisk metod för mätningarna. I Oura Ring 4 har man i stället en smart mätning som dynamiskt anpassar sig till förhållandena.

Foto: Oura

Något som vissa irriterade sig på var även att sensorerna stack ut en millimeter på insidan, vilket inte alltid var så bekvämt. I den nya modellen sitter sensorerna jämnt med ytan på ringen för en skönare passform. De har även förbättrat batteritiden med ett dygn.

Naturligtvis har även appen förbättrats med nya funktioner och förbättrade mätningar.

Annonce

Vad som däremot inte har försvunnit är kravet på ett abonnemang för 70 euro om året, vilket man alltså får ta med i beräkningen av totalpriset.

Pris och tillgänglighet

Oura Ring 4 finns tillgänglig nu för mellan 400 och 550 euro beroende på finish.

Läs mer hos Oura

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oura Ring 4 med betydande förbättringar

Xiaomi lanserar flippmobil och förklarar krig mot Samsung

Samsung uppgraderar Fan Edition-serien med Galaxy S24 FE

Nya Xiaomi-mobiler med Leica och MediaTek

HarmonyOS nu på egna ben

Xiaomi nummer 2 i augusti

Huaweis nya klockgeneration

Android 15 är på väg

Upplev musiken med känseln

iOS 18 är redo för nedladdning

Gemini Live nu för alla

Xperia får AI-bildredigering

Rulla till toppen