TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CRBN2 är de mest ambitiösa hörlurarna från Audeze

Vi är vana vid häftiga hörlurar från Audeze, men CRBN2 tar priset.

Av / 2024-10-03 - 16:03
CRBN2 är de mest ambitiösa hörlurarna från Audeze

Vi är vana vid att se avancerade och dyra hörlurar från Kalifornienbaserade Audeze. Men Audeze CRBN2 är något utöver det vanliga.

CRBN2 skiljer sig från de flesta Audeze-hörlurar genom att inte vara byggda med planmagnetiska element, utan med riktiga elektrostatiska element. CRBN2 är också de första hörlurarna som har Audezes patentsökta SLAM-teknologi. Audeze säger att bokstäverna står för Symmetric Linear Acoustic Modulator, och vi undrar om de inte kom på förkortningen först – och namnet efteråt?

(Foto: Audeze)

I hjärtat av CRBN2 finns Audezes andra generationens elektrostatiska drivelement med kolnanorör. Den nya SLAM-teknologin ska ge optimal lufttrycksfördelning över högtalarelementet, vilket förbättrar prestanda vid låga frekvenser.

Enligt Audeze möjliggör SLAM ”en otroligt uppslukande stereobild och en ljudbild som placerar varje framförande direkt i rummet med lyssnaren”.

”Med CRBN2 har vi flyttat fram gränserna för elektrostatisk teknologi ytterligare och introducerat vårt nya SLAM-system för att leverera den mest verklighetstrogna basen och transparensen som någonsin uppnåtts i en elektrostatisk hörlur”, säger Audezes VD Sankar Thiagasamudram.

Annonce
(Foto: Audeze)

Varje CRBN2-hörlur är handmonterad och testad i Kalifornien. Öronkuddarna är av läder och CRBN2 väger 480 gram.

Vi har inte fått något svenskt pris, men Audeze CRBN2 kostar 5 995 dollar i hemlandet, så räkna med ett pris på drygt 75 000 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Rulla till toppen