TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Polestar lanserar eldriven MTB

Polestar har presenterat en "limited edition" elcykel i samarbete med svenska Allebike.

Av / 2024-09-25 - 17:36
Polestar lanserar eldriven MTB

Elbilstillverkaren Polestar och den svenska elcykeltillverkaren Allebike har presenterat sitt andra gemensamma projekt: en eldriven mountainbike kallad Allebike Elize Polestar Engineered.

Den heldämpade mountainbiken är utrustad med en Öhlins RXF38 m.2 29 luftdämpare fram med 170 mm slaglängd och en TTX2Air-dämpare bak med 160 mm slaglängd.

(Foto: Polestar)
Läs också Mäktigt imponerande debut Polestar kan dra en lättnadens suck. Polestar 3 har blivit en fantastiskt rolig bil att köra, med plats för hela familjen och gott om räckvidd.

Ramen är tillverkad av kolfiberförstärkt polymer och är utformad för trail- och endurobanor. Cykeln är konfigurerad med olika hjulstorlekar fram och bak och en 64-graders styrrörsvinkel, vilket enligt tillverkaren optimerar manövrerbarheten i nedförsbackar.

Elmotorn är en Shimano EP8 och batteriet har en kapacitet på 750 Wh. Cykeln är utrustad med elektrisk sänkbar sadel, elektronisk växling och den senaste Shimano Auto Shift-teknologin.

Läs också Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor En stark utmanare till Porsche, Audi, BMW och Mercedes-Benz.

Tillverkarna uppger att dämparna är inställda för att ge köregenskaper som liknar Polestars elektriska SUV:ar. De hävdar att denna inställning ska ge bra terrängprestanda och en engagerande körupplevelse.

Annonce
(Foto: Polestar)

Allebike Elize Polestar Engineered säljs via Polestar Additionals onlinebutik till ett pris av 95 000 kronor. Leveransen sköts av Allebike.

Läs också:

2 elcyklar

Medvind på cykelvägarna i sommar

Elcyklarna har blivit snyggare, smidigare och mer sofistikerade. Vi har testat två elcyklar och deras väldigt olika syn på batteridriven körglädje.

Läs hela testet
Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kompakta Skoda Elroq redo för den svenska marknaden

Dyr el-MTB ska matcha dyr el-SUV

Elsparkcykel för terrängen

Nissan ska tillverka elektrisk GT-R

Vad hände med elbilsrevolutionen?

Äntligen: Handsfree-körning i Europa

750 km räckvidd och inbyggd ChatGPT

Nissan trimmar Ariya

Tesla Cybertruck till din tjänst!

Från drönare till elcyklar

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Rulla till toppen