TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

FiiO KA15 är en pocket-DAC för nostalgiker

FiiO KA15 är en portabel DAC och hörlursförstärkare som ser ut som en portabel kassettbandspelare, men som samtidigt är superavancerad.

Av / 2024-09-24 - 10:08
FiiO KA15 är en pocket-DAC för nostalgiker

Retro möter högteknologi: Den bärbara DAC-enheten och hörlursförstärkaren FiiO KA15 har en 0,96-tums IPS-färgdisplay som visar en animation av ett roterande kassettband under uppspelning. Det ger produkten en rolig retrokänsla, samtidigt som den är fullpackad med modern teknologi. Den kompakta storleken och det eleganta metallchassit gör den perfekt att ha med sig på resan.

Foto: FiiO

Imponerande specifikationer

Under skalet hittar vi två Cirrus Logic CS43198 DAC-chip, anslutna på ett sätt som ger ett lägre brusgolv jämfört med bara ett DAC-chip. Den stöder upplösningar ända upp till 32-bitars/768kHz PCM, vilket är den högsta upplösningen som finns tillgänglig idag. Den stöder också DSD256, vilket är 256 gånger samplingsfrekvensen för CD-formatet (Red Book). KA15 har både 3,5 mm obalanserad och 4,4 mm balanserad hörlursutgång.

DAC-enheten drivs batteri, men kan även strömförsörjas från en extern strömkälla. Om du växlar till Desktop Mode fördubblas uteffekten till 560 mW i 32 ohm via den balanserade utgången. Imponerande för en så liten enhet.

FiiO KA15 app
EQ kan ställas in i appen eller i webbläsaren på en dator. Foto: FiiO

Avancerad EQ-funktion

Men där FiiO KA15 utmärker sig är med sin avancerade 10-bands parametriska equalizer. Det innebär att du kan välja frekvens och bandbredd för equalizern steglöst. Och det på tio ställen över hela frekvensområdet. Det är nästan unikt i en förstärkare, för att inte tala om en portabel DAC.

Det är lätt att gå vilse i en parametrisk EQ, och därför har FiiO förinstallerat många inställningar. Dessutom kan användarna dela sina egna EQ-kurvor med varandra.

Annonce
Läs också Valnöt och trä: Billiga hörlurar från FiiO FiiO FT1 är ett par läckra hörlurar med öronkåpor i amerikansk valnöt. Men de är mycket billigare än de ser ut.

Intelligent strömhantering

KA15 har också en funktion för intelligent strömhantering. Med hjälp av realtidsövervakning av spänning och ström kan enheten dynamiskt justera strömförbrukningen baserat på den återstående batterinivån. Detta bidrar till att förlänga den totala batteritiden och är särskilt användbart när den används portabelt med en mobiltelefon.

FiiO KA15 with iPhone
FiiO KA15 fungerar även med iPhone. Foto: FiiO

Fungerar med ”allt”

FiiO har säkerställt bred kompatibilitet med KA15. Den fungerar med Android-, iOS-, Windows- och macOS-enheter via USB-C. Mer speciellt är att den också stöder UAC1.0-läge, vilket innebär att den fungerar med spelkonsoler som Nintendo Switch och PlayStation 5!

Läs också Genomskinlig kassettbandspelare väcker entusiasm Vi skrev om den i vintras, men utseendet var inte helt fastställt. Nu står det klart att den bärbara kassettbandspelaren FiiO CP13 kommer att finnas i en genomskinlig version.

FiiO KA15: Pris och tillgänglighet

KA15 kommer att kosta 1 990 kronor när den förväntas anlända till svenska butiker runt månadsskiftet. Om du inte vill vänta, utan hellre beställa på FiiOs AliExpress-sida redan nu, är priset 137,49 dollar inklusive moms och frakt.

Mer info: fiio.com

FiiO KA15 with Nintendo Switch FiiO KA15 with cirrus chip FiiO KA15 lifestyle FiiO KA15 lifestyle 5 FiiO KA15 lifestyle 4 FiiO KA15 lifestyle 3 FiiO KA15 lifestyle 2 FiiO KA15 hires with desktop
<
>
Foto: FiiO

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sony utökar sortimentet av LinkBuds: Öronproppar för ett hektiskt liv

Här kan du hänga dina hörlurar

Den här ger bättre Bluetooth-ljud från din iPhone

Här är Marshalls nya hörlursflaggskepp

Retro men supermodern DAC från FiiO

Här är Genelecs första hörlurar

Billiga trådlösa hörlurar för barn

Professionella hörlurar till bra pris

AirPods får ANC - och AirPods Pro blir en hörapparat

Beyerdynamic utmanar Sony och Bose

Utlovar episkt högupplöst ljud

Öppna hörlurar och andra modeller från Belkin

Rulla till toppen