TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Epson lanserar nya minilaserprojektorer med Google TV

De kompakta projektorerna EF-21 och EF-22 är utformade för att vara snabba att installera när du behöver en stor bild.

Av / 2024-09-18 - 11:33
Epson lanserar nya minilaserprojektorer med Google TV

Laserprojektorer med hög ljusstyrka kan vara ett bra alternativ till TV-apparater, särskilt när du vill ha en riktigt stor bild för hemunderhållning (och inte behöver en enorm ljusstyrka). Epson har just introducerat två sådana projektorer av den kompakta sorten: de nya modellerna EF-21 och EF-22 är de senaste medlemmarna i EpiqVision-familjen. Enligt Epson kan båda modellerna projicera bilder för en skärmstorlek på upp till 150 tum när de placeras fritt i rummet med tillräckligt avstånd till väggen.

Brendan Hoare, produktchef för hemmabioprojektorer på Epson Europe, säger: ”Vi har ett uppdrag att få fler människor att använda projektorer varje dag i sina hem, och de här två projektorerna kommer verkligen att bidra till det målet. Med sin eleganta och sofistikerade design kommer de inte bara att se bra ut i alla hem, de är fullpackade med så många funktioner och otroligt enkla att installera och använda. Med smarta anslutningsmöjligheter och en högkvalitativ laserljuskälla har det aldrig funnits en bättre tid att överväga att ersätta sin TV.”

Epson EF-21
Epson EF-22

Epson EpiqVision EF-21 och EF-22

EF-21 och EF-22 använder Epsons 3LCD-teknik med Full HD-upplösning (1 920 x 1 080), i kombination med en laserljuskälla som kan ge upp till 1 000 lumen ljusstyrka. Ett brett utbud av appar och streamingtjänster kan nås via Google TV, samt inbyggd Chromecast.

De kompakta laserprojektorerna kan projicera i alla riktningar – på väggar, tak eller golv. Det justerbara inbyggda stativet på EF-22 kan också roteras för ännu mer flexibilitet. De sägs också vara lätta att installera tack vare funktioner som automatisk fokus och keystone-korrigering.

Epson-projektorerna har även inbyggda högtalare – men kan även användas med separata högtalare. De fysiska måtten är 236 x 191 x 193 mm (B x D x H) och vikten är endast 3 kg.

Epson understryker också att projektorerna ska ge upp till 10 års underhållsfri och problemfri visning, utan behov av att byta lampor eller liknande.

EF-22 finns tillgänglig i antingen svart eller blå metallic och har även ett justerbart stativ. Den stationära EF-21 finns i en inredningsvänlig varmvit eller ”rökig isgrön”-färg.

Pris och tillgänglighet

Epsons nya projektorer finns tillgängliga nu – rekommenderade detaljhandelspriser är 13 336 kronor för EF-22 och 10 909 kronor för EF-21.

Läs också XGIMI-projektorer lyser upp hemmabion Projektortillverkaren XGIMI har flera intressanta modeller för dig som drömmer om en hemmabio.
Läs också Stora visioner från Hisense Stor TV eller smart liten projektor? Det finns mer än en väg till en megabild på väggen.
Läs också Samsungs nya laserprojektorer släpps 5 september Och vi vet vad de kommer att kosta. Lockar det med 130 tum rakt upp på väggen?
Läs också Epson frestar med gigantisk bild Den häftigaste projektorn lovar en bild på upp till 1000(!) tum.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

XGIMI-projektorer lyser upp hemmabion

Sonys nya projektorer ser fantastiska ut

Ny soundbar-värsting från Klipsch

Vad är pixelskiftning i en projektor?

Ny tungviktare för hemmabio från Denon

Samsungs nya laserprojektorer släpps 5 september

Epson frestar med gigantisk bild

Galen soundbar från Nakamichi

Budgetvänliga högtalare

Allt du behöver för din hemmabio

Google-streamer med artificiell intelligens

Dolby Vision kommer till en biograf nära dig

Rulla till toppen