TESTER Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

LG lanserar stora tvättprodukter – 11kg tvätt och 9 kg tork

LG har lanserat nya tvättmaskiner och torktumlare, med en kapacitet på 11 kg respektive 9 kg.

Av / 2024-09-17 - 14:10
LG lanserar stora tvättprodukter – 11kg tvätt och 9 kg tork

LG utökar nu sitt sortiment av tvättmaskiner, med rejäl kapacitet samt AI och en minimalistisk design – och matchande torktumlare väntar precis runt hörnet.

Tvättmaskinerna F4X75 och F4X70, som presenterades nyligen på IFA i Berlin, är försedda med AI Direct Drive (AI DD) och genom att kombinera hårdvara och artificiell intelligens kan maskinen känna av vikten och mjukheten på kläderna och automatiskt anpassa tvättinställningarna för bästa och mest skonsamma resultat, anger LG.

F4X75 har LG:s autodoseringssystem Ez Dispense, som ser till att rätt mängd tvättmedel används vid varje tvätt, medan man på F4X70 får fylla på tvättmedel själv. Båda maskinerna har ångfunktion och TurboWash 360-teknik, vilket innebär att tvätten kan vara klar på så kort tid som 39 minuter.

F4X75 har 11 kg kapacitet såväl i svart som vitt utförande medan FX70 finns i två vita varianter, F4X7011TWS med 11 kg kapacitet och F4X7013TWS med 13 kg kapacitet – båda har energiklass A-40 % (F4X75 har energiklass A-30 %).

Vi märker att många kunder vill kunna tvätta större mängder kläder åt gången, särskilt med tanke på att vardagen ofta är stressig. Med en större kapacitet kan man enkelt få hela veckans tvätt avklarad på en gång, vilket sparar både tid och pengar och även är bättre för miljön. Dessutom väljer fler att investera i färre, men mer hållbara plagg som kräver skonsamma tvättprogram för att hålla längre. Därför känns det extra spännande att lansera den nya modellen”, säger Mats Haglund, vitvaruexpert på LG Nordic.

De matchande torktumlarna kommer också finnas i svart och vitt, är försedda med värmepump, har en kapacitet på 9 kg och energiklass A+++.

Pris och tillgänglighet

LG:s tvättmaskiner F4X7511TBB (svart) och F4X7511TWS (vit) kostar 13 695 respektive 12 995 kronor. Den vita varianten finns att köpa nu (med leverans 23 september) medan den svarta ännu inte dykt upp på hemsidan.

Tvättmaskinerna F4X7013TWS och F4X7011TWS kommer lanseras under hösten, och i skrivande stund finns inget pris angivet.

Torktumlarna RHX7009TBB (svart) och RHX7009TWS (vit) finnas att beställa hos Elgiganten nu (med preliminär leverans 13 januari 2025 respektive 5 december 2024) och kostar 15 995 respektive 14 995 kronor.

Läs också Ny smart hubb och kombinerad skaft- och robotdammsugare LG visade på IFA 2024 "ett smartare smart hem", och bland produkterna som visades upp fanns en smart hubb kallad ThinQ ON AI samt en skaftdammsugare och robotdammsugare som nyttjar samma basstation, CordZero All-in-One Tower Combi.
Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Nyhet

LB+ Total vecka

Full tillgång till allt innehåll i en vecka

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

39 kr / för 1 vecka
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Tvätta och torka mer på en gång

Braun QuickStyle ska skydda kläderna

Hot Brew, Cold Brew och Light Brew

Sover du med dålig luft?

Roterande Matter-ratt

Nytt Smart Home-varumärke med enkla produkter

Ny smart hubb och kombinerad skaft- och robotdammsugare

Roborock firar sitt 10-årsjubileum med lanseringen av två nya robotdammsugare

Mova visar robotdammsugare på IFA

Aqaras smarta prylar på IFA

Anker sätter turbo på strömmen

Nya taklampor från Philips Hue

Rulla till toppen