Hur gör tillverkarna när de kommer på nya namn till alla modeller? Logitech har hittat ett enkelt sätt när det gäller den professionella serien som har utvecklats för och i samarbete med professionella spelare. Här heter nämligen alla produkter samma sak: PRO!
Även om enhetligheten är på topp kan det vara lite svårt att skilja modellerna från varandra. Under årens lopp har jag haft tre eller fyra headset med beteckningen Logitech Pro – och flera möss och tangentbord med samma namn. Men Logitech Pro X2 Lightspeed är i alla fall en direkt efterträdare till Logitech Pro X Lightspeed, som vi testade 2021.
Som med alla medlemmar i PRO-serien är designen hårt nedbantad och passformen mindre avslappnad än hos de andra utmanarna. Man vill ju inte slumra till mitt i slutstriden!
Kontrollerna är få och praktiska: Ett skjutreglage för att slå på och av, en ratt för ljudstyrka och tryckknappar för mikrofon och Bluetooth. Den senare är en ny funktion på det annars så sobra headsetet som visar att mobilspelande tas på allvar.
Mångsidig anslutning
För seriös gaming används naturligtvis Logitechs egen fördröjningsfria 2,4 GHz-standard. Om man vill göra det på det gamla hederliga sättet (eller om man spelar på en plattform utan USB) kan man också koppla in en analog 3,5 mm minijack-kabel. USB-adaptern för trådlös anslutning har också en minijack-ingång. Högsta betyg till Logitech för mångsidiga anslutningsmöjligheter!
Den långa, mjuka USB-kabeln är dock bara avsedd för laddning. Inte som digital ljudanslutning. Den korta svanhalsmikrofonen är löstagbar och har ett vindskydd av skumgummi.
En förvaringsväska ingår, som faktiskt är tillräckligt bra för att ge mervärde. Det mjuka skumtyget är några millimeter tjockt och ger ett visst skydd under transport.
Enkel programvara
Styrprogramvaran Logitech G Hub är inget absolut krav, men ger tillgång till virtuellt 7.1-surroundljud med DTS Headphone:X. Tidigare versioner hade också en EQ-funktion, men den har tagits bort. Det är nästan för enkelt.
Funktionellt ljud
Strängt taget finns det inget behov av den saknade EQ-funktionen, eftersom ljudet sitter direkt. Basen är lagom fyllig. Mellanregistret är rent och exakt, vilket visar varför man bör betala en hel del mer för Logitech som för HyperX. Diskanten gör inget väsen av sig, men ljudet är inte på något sätt mörkt eller luddigt.
Slutsats
Pro X 2 Lightspeed är gjort för att vara ett professionellt verktyg utan onödiga krusiduller. Och det har Logitech lyckats med. Byggkvaliteten känns gedigen och de få kontrollerna är väl avvägda och tydliga. Tillägget av Bluetooth är ett plus i kanten. Programvaran är så enkel att det egentligen inte finns något behov av att använda utrymme och CPU-resurser för att installera den.
Också i detta test:
Turtle Beach Stealth Pro
Lyxklass till lyxpris
Turtle Beach Stealth Pro är i en helt annan klass än konkurrenterna. Även när det gäller priset.
Razer Blackshark V2 HyperSpeed
Praktiskt
Semiprofessionellt headset utan utsmyckning – men med massor av väl valda funktioner.
SteelSeries Arctis Nova 7P Wireless
Avslappnad stil
Ljudet är lysande – programvaran likaså.
HyperX Cloud III Wireless
Enkelt, men tillräckligt
HyperX Cloud III Wireless 7.1 liknar sina föregångare men har blivit lite mildare med åren.
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 1 665 kr)
LB+ Total månad / 185 kr
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser