Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Apple borde göra en Android-mobil

Steve Wozniak berättar i en intervju att Apple borde slå Google på deras egen hemmabana. Och så sätter han Samsung på plats.

Av / 2014-02-13 - 09:25
Apple borde göra en Android-mobil

Supernörden Steve Wozniak är fortfarande förtjust i företaget han var med om att grunda tillsammans med Steve Jobs, men tycker att Apple borde satsa på smartmobiler med rivalen Googles Android-operativsystem. Det berättade han i en intervju med Wired för ett par dagar sedan.

Uttalandet kommer inte som någon överraskning från Wozniak, som inte längre är inblandad i ledningen av Apple men som är känd för sina kontroversiella åsikter som inte alltid följer Apples mycket strömlinjeformade företagsfilosofi. Wozniak är dock inte ute efter att ta livet av Apples iPhone (han berättar för Wired att han har tre stycken iPhone 5S, en i varje färg!) utan bara att Android skulle kunna vara ett helt nytt affärsområde för Apple.

”Vi skulle vara mycket konkurrenskraftiga. Folk gillar vår läckra design och byggkvalitet som kännetecknar våra produkter jämfört med många Android-telefoner på marknaden. Vi skulle kunna satsa på två hästar samtidigt.”

I princip har Wozniak rätt i att det inte finns några tekniska hinder för Apple att tillverka en Android-smartmobil – en iAndroid. Googles mobila operativsystem bygger på Apache Software License 2.0 och får användas och anpassas av alla.

Samsung får sig också en spydig kommentar angående att den koreanska tillverkaren brukar proppa sina toppmodeller fulla av funktioner och specifikationer.

Annons

”Om du håller en Samsung-mobil i handen och säger ’Le’ så tar den en bild, men hur innovativt är det egentligen? Det är ju bara att dränka produkten i funktioner!”

Läs hela intervjuen med Steve Wozniak här.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Oneplus 13

Den tunnaste vikbara smarttelefonen från Samsung hittills

Mobilen blir din sekreterare

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Ljud & Bild