TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Filmnet

Hollywoodpremiärer

Ett bra utbud av filmer och TV-serier och en ny sökfunktion som gör det lätt att hitta.

Av / 2014-01-17 - 05:00
Filmnet

För den som inte vill ha hela utbudet från C More utan som nöjer sig med ”bara” biblioteket av filmer och TV-serier kan man spara en slant på att abonnera på Filmnet istället. Därmed är kvaliteten på innehållet likadan. Det vill säga att inte speciellt många filmer finns i HD och att man inte kan få surroundljud. Man kan titta på datorn eller på surfplattor. Det är uppdaterade appar på gång och även appar för smartmobiler.

Filmnet har däremot uppdaterat sin plattform vilket bland annat innebär en bättre sökning än C More Play. Man kan söka på stämningar och teman samt att sökresultaten känns mer relevanta och framför allt tydligare. Titlarna är indelade både i kategorier och spellistor utefter genre och stämning, men även ursprung som den speciella avdelningen för svenska filmer. Rekommendationerna funkar bra och blir mer relevanta ju fler titlar man tittar på och betygsätter.

Man erbjuder skandinaviska filmer och nya Hollywood-filmer (titlar från Fox och Paramount visas först på Filmnet) samt amerikanska och svenska TV-serier. Utbudet är det samma som på C More Play, det vill säga att man har ett ganska bra utbud av barnfilmer, klassiker och kvalitetsfilmer. När det gäller TV-serierna är det ofta bara den senaste säsongen som finns tillgänglig. Däremot har man alla säsongen av serier som Heroes, Solsidan och The Shield.

Slutsats
Innehållet i Filmnet är faktiskt riktigt bra med nya toppfilmer man inte hittar hos konkurrenterna. Till skillnad från de amerikanska konkurrenterna så finns det även skandinaviska filmer och TV-serier. Ska man titta ikapp på TV-serier så blir man dock besviken då oftast bara senaste säsongen finns att tillgå. Den nya sökfunktionen gör det lätt att hitta något att titta på och rekommendationerna är okej. Däremot är det en stor nackdel att man inte har appar för smart-TV-apparater eller spelkonsoler.

Annons

Också i detta test:

Voddler

Rörigt budgetutbud

Ett lågt pris och många mobila plattformar är lockande men katalogen saknar topptitlarna.

Voddler har en låg månadskostnad och till och med gratisfilmer med reklam.
Tyvärr är det jobbigt att navigera bland innehållet och om det finns pärlor bland titlarna så är de svåra att hitta i biblioteket. Det finns inte heller något lätt sätt att se dem på TV-apparaten.
Läs hela testet

HBO Nordic

Färska kvalitetsserier

Se de senaste avsnitten av kända serier direkt efter den amerikanska premiären.

Många av de bästa påkostade TV-serierna finns tillgängliga med alla säsonger på plats och nya avsnitt som släpps direkt efter sändningen i USA.
Utbudet av övrigt är relativt magert och det är svårt att hitta om man inte vet exakt vad man är sugen på att se.
Läs hela testet

Netflix

Bäst för de flesta

Tjänsten finns oftast inbyggd i smart-apparater och utbudet är omfattande och varierat.

Ett stort bibliotek inklusive egenproducerade serier som gör dem unika. Det är lätt att hitta något nytt att titta på och tjänsten finns i många apparater.
Däremot finns det få riktigt nya filmer.
Läs hela testet

Viaplay

Lättillgängligt och omfattande

Stort utbud, exklusiva sportsändningar och många sätt att se på innehållet.

Med mycket skandinaviskt innehåll, nya filmer och framför allt sportsändningar så har Viaplay ett unikt och bra innehåll. Man finns dessutom tillgängliga i många apparater.
Man har däremot inte lika många bra äldre filmer eller amerikanska serier.
Läs hela testet

C More Play

Sport och betalkanaler

En premiumtjänst för den som vill ha streaming, live-TV och sportsändningar.

C More Play har ett unikt utbud av livesända kanaler och ett bra utbud av sport. Man får även många nya filmer och lokala TV-serier.
Man måste i dagsläget i princip titta på datorn och prislappen är väl hög för de flesta.
Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

100 tum från 1,5 meter!

Laser-TV med Leica-optik

Rullande hemmabio

Ta med dig bilden vart som helst!

Vi har testat Marantz flaggskepp

Precision ända ut i fingertopparna

Hemmabio: De här sopar banan med soundbars

Denon har överträffat sig själva

”Osynlig” storskärm med laser

Skrämmande realistisk biobild

Nya Apple TV är ett krutpaket

Laserskarp biobild

Ljud & Bild