55PFL8008S är en välutrustad modell med synnerligen smakfull design och tresidigt Ambilight-omgivningsljus. Ramen är i svart krom vilket ger ett mer exklusivt utseende. Byggkvaliteten är fin, med exempelvis en sockel i solitt gjutjärn i stället för plast.
Användning och finesser
Philips fjärrkontroll är dubbelsidig, med ett tangentbord på baksidan som förenklar inmatning av lösenord och sökningar. Den har en inbyggd pekfunktion också, men känns inte lika känslig som och är lite trögare än LG:s Magic Remote. Menysystemet har sina brister och vi tycker att det tar onödigt lång tid att navigera i menysystemet. Kanske behövs det lite mer processorkraft?
Det har länge varit lite ont om appar hos Philips, men nu finns Netflix äntligen på plats. Dessutom finns ett par ljusskygga betal-appar av mer lättklädd sort. Miracast gör att man kan visa material från Android-baserade surfplattor och smartmobiler direkt på TV-skärmen, men i praktiken begränsas funktionen till bilder och video som ligger på mobilen.
Bildkvalitet
Philips har (precis som LG) fina bildinställningar från fabriken. Förhandsinställningarna ISF Day och ISF Night är kalibrerade efter branschstandarden 6500 Kelvin. Färgåtergivningen är både välnyanserad och exakt. Philips brukar ha en ganska så överdriven bildbehandling, men i ISF-läge är den reducerad eller avstängd helt och hållet, vilket syns på att bilden är både skarp och brusfri.
Detaljer i ansikten framträder utan att bilden är grov. Det finns också betydligt mer kontrast och liv i bilden än hos de billigare Samsung/LG-modellerna. Svärtan är påtagligt mörkare vilket ger en bättre djupkänsla. 55PFL8008S har däremot tendenser till ”clouding”, alltså ojämn ljusfördelning som orsakar ljusare fläckar i det svarta. Philips har också valt ett något blankare frontglas på den här modellen, som orsakar mer reflektioner från rummet. Detta märks bara när man tittar på TV i mörker, men påverkar filmkänslan. Vi saknar definitivt det supermatta ”Moth”-filtret i den gamla toppmodellen 46PFL9705. Men för de här pengarna har 55PFL8008S utan tvekan en riktigt tjusig bild.
Ljudkvalitet
Philips har givit sina TV-apparater ett märkbart lyft i ljudet och det gäller 55PFL8008S också. Ljudet från de bakåtriktade högtalarna är väsentligt fylligare och har en öppnare ljudkaraktär än de billigare testdeltagarna. Philips TV har till och med lite bas, vilket förbättrar upplevelsen av film och musikprogram.
Också i detta test:
Sharp LC-80LE857E
Om 65 tum är för litet
Sharps nyaste kreation tar sikte på dig som aldrig kan få för stor bild! Här snackar vi om en 80-tums TV som kan ersätta projektorn för hemmabio, sport och spel.
Panasonic TX-P65VT60
Konungens återkomst?
Panasonics plasmaskärmar har varit herre på täppan länge när det gäller bildkvalitet, och 65VT60 är ingen besvikelse.
LG 47LA667V
Vit utmanare
Koreanska LG fortsätter att vara Samsungs svåraste rival, med massor av smarta och välutrustade TV-apparater.
Sony KD-65X9005
Knivskarp dröm-TV
Sonys 4K-TV är definitivt en av årets grymmaste TV-apparater!
Philips 65PFL9708
Djup och realism
Philips efterlängtade 9000-serie har en extremt skarp bild. Mycket bättre än så här kan det inte bli!
Samsung UE55F8505
Linjeläcker smart-TV
Koreanska Samsung vilar minsann inte på sina lagrar. I år har de till och med släppt en designvariant av deras designmodell!
Samsung UE46F6515
Mycket för pengarna
Du behöver inte köpa Samsungs dyraste TV för att komma åt smarta finesser. Många av godbitarna finns i den betydligt billigare – och nästan lika ståtliga – 6-serien.
Samsung PS64F8505
Mörkrets furste
Samsungs nya plasma har det bästa av två världar: extrem bild och bra smart-funktioner. Detta är en TV vi verkligen kan rekommendera ...
Sony KDL-55W805/807
Bra på det mesta
Sony har satsat stora resurser på sina 4K-modeller det senaste året, men det hindrar dem inte från att introducera intressanta Full-HD-apparater. Och KDL-55W805 är definitivt en spännande representant för sin prisklass!