Bildkvaliteten är det minsann inget större fel på. Tack vare zoom från 28 till 200 räcker P7700 längre än någon annan testdeltagare när man behöver komma lite närmare motivet. Objektivet är relativt ljusstarkt också och har bländare 2,0 vid 28 mm vidvinkel. Kameran är välutrustad och har godsaker som trådlös blixtstyrning, seriefoto med upp till 8 bilder i sekunden och två rattar så att det går fort att göra inställningar och ändra parametrar.
Bildkvalitet
Bortsett från en tendens att överexponera kontrastrika motiv går det inte att klaga på bildkvaliteten. Optiska prestanda störs en smula av en markerad tunnformig linjeförvrängning på vidvinkel och viss vinjettering med största bländaröppning. Men bilderna blir framför allt skarpa – jämnt skarpa. På ISO 80 tar P7700 de renaste och skarpaste bilderna av alla i detta sällskap. Brus är inte heller störande förrän vid ISO 6400. Då är kornbruset framträdande, men så länge man håller sig till 3200 eller lägre är brus knappast något problem. Färgåtergivningen är mycket jämn, det syns bara ett måttligt rödgult stick i hudtoner.
Användning
Bortsett från 8 bilder/s är inte P7700 övertygande snabb att ta bilder med. Autofokusen är inte lika snabb som i XZ-2 i alla situationer, och precis som föregångaren P7100 har P7700 det lite jobbigt med att lagra råfiler på minneskortet snabbt. Resten av kameran är dock en fröjd att arbeta med. Kontroller och reglage sitter på intuitiva ställen och de gummerade greppen på fram- och baksidan ger ett perfekt grepp. Nikon-kameran är visserligen den största proffskompakten i testet, men har gott om plats för grepp, knappar och rattar.
Det finns så mycket att gilla med P7700, och ingenting att ogilla, att den seglar upp som en av våra stora favoriter i kompaktklassen.
Också i detta test:
Canon EOS M
Kostsam nybörjarkamera
Canons första kompakta systemkamera har sjunkit en tusenlapp i pris sedan lanseringen. Räcker det?
Canon Powershot G15
Back to basics
Canon har bantat ner sin senaste G-modell och gjort den mer renodlad. Det behöver inte vara någon dum idé alls.
Samsung NX210
Trådlös multikonstnär
Samsung-kameran klarar det mesta och är ett bra köp för den som vill ha allt på samma gång.
Sony NEX-6
Komplett kameravidunder
Integrerad sökare och trådlös bildöverföring är bara en del av allt som gör NEX-6 till en vinnare.
Fujifilm XF1
Ulv i fårakläder
Trots ett klassiskt utseende har Fujifilm XF1 en utsökt bildkvalitet och en god användarvänlighet
Samsung EX2F
Ljusstark Wi-Fi-kamera
Samsung har försökt göra EX2F till en bred kamera. Den kan överföra bilderna trådlöst och har en extremt ljusstark och skarp optik.
Olympus Stylus XZ-2
Knivskarp och smidig
Olympus-kamerans optik är överlägsen alla andra och det är en enorm fördel för XZ-2.
Casio Exilim EX-ZR1000
Snabbare än sin egen skugga
Man kan ha mycket kul med Casio-kameran, här får man både bildkvalitet och festliga funktioner för pengarna.
Olympus PEN E-PL5
Kompakt och kompetent
Tack vare teknik som lånats från toppmodellen OM-D är detta ett av klassens bästa köp.