Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Apple kräver Samsung-stopp

Av / 2012-08-28 - 12:23
Apple kräver Samsung-stopp

Apple kräver ett tillfälligt försäljningsstopp av 8 av Samsungs mobiltelefoner i USA. Det är produkter som Samsungs smartmobiler Galaxy S 4G och Droid Charge som Apple vill få bort från butikerna, tills det uppmärksammade patentmålet avgörs.

I lördags bestämde rätten i San Jose i Kalifornien att Samsung ska betala en miljard dollar i skadestånd eftersom de kopierat flera av Apples produkter,.

Domstolen hade gått igenom 700 anmälningar om patentbrott från Apple och kom fram till att det sydkoreanska märket faktiskt hade kopierat iPhone och iPad på flera områden.

Samsung stämde samtidigt Apple för att ha kopierat deras kommunikationsteknik, men det avslogs av domstolen.

Det är nu upp till domare Lucy Koh att bestämma vad som ska hända, och tills den slutliga domen har fallit vill alltså Apple att Samsungs produkter ska tas bort från butikerna.

Annons

Apple och Samsung säljer tillsammans mer än hälften av alla smartmobiler i världen. I år har de båda tillverkarna mötts i rätten i flera länder.

En sydkoreansk domstol fann i fredags båda tillverkarna skyldiga till upphovsrättsbrott och beslöt att stoppa tio av Samsungs produkter, inklusive Galaxy II-telefonen, samt fyra av Apples produkter, inklusive iPhone 4…

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Oneplus 13

Den tunnaste vikbara smarttelefonen från Samsung hittills

Mobilen blir din sekreterare

Android 15 släppt för Pixel

Uppdaterad iPad mini får A17 Pro-chip

Läcka avslöjar iPhone SE-detaljer

Google AI nu i Motorola-mobiler

Mediatek rustar för AI-mobiler

Världens tunnaste iPhone nästa år?

Google tjuvlyssnar på din Pixel

Nu kommer Androids stöldskyddsfunktioner

Åh nej, Samsung One UI 7 kommer inte förrän 2025

Ljud & Bild