Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Brittiska myndigheter godkänner Microsofts köp av Activision Blizzard

Microsofts övertagande av Activision Blizzard har nu godkänts av brittiska myndigheter och förväntas därför slutföras inom kort.

Av / 2023-10-15 - 22:51
Brittiska myndigheter godkänner Microsofts köp av Activision Blizzard

Med en svindlande summa på 68,7 miljarder dollar har Microsoft förvärvat rätten att ta över spelföretaget Activision Blizzard. Tillståndet har beviljats efter att den brittiska konkurrens- och marknadsmyndigheten (CMA) kommit fram till att affären kan genomföras.

Godkännandet följer Microsofts senaste justering av affären för att överföra molnspelsrättigheterna för befintliga och nya Activision Blizzard-spel till Ubisoft. Med godkännandet från den brittiska tillsynsmyndigheten ser det nu ut som om förvärvet kan bli verklighet.

CMA har beslutat att tillåta Microsoft Corporation (Microsoft) att förvärva Activision Blizzard, Inc (Activision), med undantag för Activisions rättigheter till cloud streaming utanför Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet (EES), förutsatt att försäljningen av Activisions rättigheter till cloud streaming slutförs innan sammanslagningen genomförs, heter det i ett uttalande från CMA.

Microsofts vice ordförande och president Brad Smith välkomnade CMA:s beslut.

”Vi har nu passerat det sista regulatoriska hindret för att slutföra detta förvärv, som vi tror kommer att gynna både spelare och den globala spelindustrin”, sade Smith i ett meddelande på X (f.d. Twitter).

Vi inväntar nu ytterligare nyheter från Microsoft om slutförandet av övertagandet.

 

Läs också Call of Duty kvar på Playstation Efter oro från konkurrensmyndigheten har Microsoft förbundit sig att inte göra titeln exklusiv för Xbox.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Razer ger dig örfilar och sparkar dig i r*ven

SteelSeries tillverkar nu öronproppar

Sony OLED i professionell kvalitet

Spelnyheter från Logitech

Äntligen har PS5 Pro lanserats

Första handhållna spelkonsolen en del av Acers spelorgie

Concord floppar och stänger

Snart lanseras PS5 Pro

Samsung med 3D-gamingmonitor... utan glasögon!

Nya tangentbord och mikrofoner för gaming

Spela i din egen stil med JBL

Asus-lavin på världens största gamingmässa

Ljud & Bild