Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

HP lanserar 17-tums vikbar 3-i-1-dator

HP:s Spectre Foldable PC utlovar imponerande prestanda och full flexibilitet.

Av / 2023-10-06 - 14:17
HP lanserar 17-tums vikbar 3-i-1-dator

HP har lanserat HP Spectre Foldable PC, en 3-i-1-enhet med en vikbar 17-tumsskärm som kombinerar funktioner för bärbar dator, surfplatta och stationär dator.

Användare söker ökad flexibilitet för arbete, uppkoppling och underhållning i sina hybridliv som traditionella bärbara datorer inte alltid kan tillgodose”, säger Jo Tan, senior vice president & division president för Personal Systems Consumer Solutions på HP.

Framtidssäkrad flexibilitet

Enligt HP gör Spectre Fold allt detta genom att låta den nya datorn växla mellan tre formfaktorer. Användarna kan växla mellan en bärbar dator, surfplatta och stationär dator tack vare en vikbar skärm och ett integrerat gångjärn, som enligt tillverkaren är extremt robust.

Spectre Fold är världens första vikbara dator som kombinerar en och en halv skärm med ett fysiskt tangentbord, hävdar HP, och inga extra kablar krävs för att ladda det trådlösa Bluetooth-tangentbordet eller pennan eftersom enheten har integrerad trådlös laddning.

HP Spectre Foldable PC Lifestyle6
(Foto: HP)

Hybriddatorns utökade skärm utnyttjar Windows Snap tillsammans med ett HP-förbättrat läge för att anpassa Windows-layouten snabbt och smidigt. Användarna kan växla mellan innehåll och fönster som vanligt i traditionellt laptop-läge, redigera foton i Photoshop i utökat laptop-läge eller njuta av en IMAX-film i fullskärm på världens första vikbara PC med IMAX Enhanced Certification, lovar tillverkaren.

Annons

Prestanda och funktioner

Spectre Fold har inbyggd AI för säkerhet, välbefinnande och rörelsehantering. Ett inbyggt AI-chip anpassar sig till användarens behov och möjliggör funktioner som automatisk låsning om man flyttar sig bort från datorn – och aktivering när man närmar sig igen. Andra AI-baserade funktioner är automatisk skärmdimning och integritetsvarningar.

HP Spectre Foldable PC Lifestyle 10
(Foto: HP)

Datorn drivs av en 12:e generationens Intel Core i7-processor baserad på Intel Evo-plattformen. Den har även Intel Iris Xe Graphics och Wi-Fi 6E samt gott om lagringsutrymme med 16 GB minne och 1 TB SSD. HP utlovar en batteritid på upp till 12 timmar i laptop-läge och upp till 11 timmar i desktop-läge.

Pris och tillgänglighet

HP Spectre Foldable PC förväntas finnas tillgänglig på ett stort antal marknader senare i år. Prissättning kommer att meddelas närmare produktens lansering, enligt HP.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Det är först nu som vi får riktiga AI-datorer.

Äntligen har vi fått AI i datorn!

Rysk läcka avslöjar kommande Macbook Pro

Chromebook nu med Gemini AI

Smarta verktyg för kreativa proffs

Nu kan du få Wi-Fi 7 i alla prisklasser

Kommer Intel att tas över av Qualcomm?

Billigare Wi-Fi 7 mesh från Netgear

Slimmade och smarta laptops från Asus

AI överallt hos Lenovo

Mer AI från Samsung på årets IFA-mässa

Acer satsar på AMD, Intel och Snapdragon i AI-striden

Ljud & Bild