Luren från Koss är kraftig lur i svart och silver. Av/på-reglaget sitter på höger kåpa och där är det också meningen att batteriet (två i detta fall) ska sitta, men att komma fram till hur kåpan ska öppnas är inte en helt enkel match. Det medföljer faktiskt en speciell bruksanvisning där lösningen på batteriproblemet finns samt att det utförligt framgår hur man ska vika ihop luren, något jag inte uppfattade som helt solklart. Till dessa Koss-lurar får du ingen skyddande väska, inte heller förlängningssladd eller batterier, dock får du adapter till flygplan och en praktisk volymkontroll på den kraftiga, men korta, sladden. Själva luren ser betydligt tyngre ut än vad den är och sitter skönt över öronen. Undersidan av huvudbandet är helt inklätt i ett mjukt material som känns behagligt mot huvudet. När jag först provar lurarna i vanlig kontorsmiljö upplever jag inte någon större skillnad med reduceringen av eller på, men här gäller det att inte låta sig luras, i en typisk ”buller/brus-miljö” gör lurarna sitt jobb. Men förutom att ljudet blir betydligt öppnare och mer dynamiskt så fort jag ändrar reduceringsreglaget till på blir det även högre. Trots att reduceringen av utifrånkommande brus är bra misstänker jag att denna höjning av volymen inte enbart beror på det. Tänker du dig bara för när du går från av till på och inte har ljudet för högt redan från början är det naturligtvis inget större problem.
Slutsats
Jag hade visserligen önskat både en förlängningssladd och förvaringsväska. Är du bara medveten om volymhöjningen när du aktiverar reduceringen kommer Koss QZ/Pro säkert få både dina öron och din plånbok att jubla.
Också i detta test:
Audio Technica ATH-ANC23
Liten men naggande god
Skälen till att en del föredrar in-ear-lurar kan vara många. Bland annat så tar de mindre plats i bagaget och de är inte heller så iögonfallande.
Sennheiser PXC 250 II
Spelglad resekompis
Luren från Sennheiser är liten, nätt och det märks att det har lagts en minut eller två på komfort och smart konstruktion. En lur som gjord för att få följa med på resor.
Sony MDR-NC7
Ingen kokongkänsla
Sonys halvtäckande lur är något mer täckande än både den från Audio Technica och Sennheiser och utformningen på själva huvudbandet gör den relativt spänstig och bekväm att ha på sig under längre resor.
Audio Technica ATH-ANC1
Smidig på resan
Från japanska Audio Technica kommer denna halvtäckande hörlur som är lätt och smidig att fälla ihop och bara stoppa i innerfickan när den inte används. Bra förutsättningar för en reselur med andra ord.
Denon AH-NC800
Dyr och bra
Hörluren från Denon hamnar precis under den maxgräns i pris som jag satt och här har det inte snålats på komfort eller tillbehör.
Creative HN-900
Lur för två sinnen
Creatives HN-900 är inte enbart en hörlur med brusreducering, den kan användas som headset också, något den är ensam om i detta startfält.
Sony MDR-NC100
Snygg och finessrik
Detta är en av två in-ear-lurar som ställer upp i startfältet. Sony MDR-NC100 är inte bara snygg, den har många småfinesser också.