Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ställ in temperatur istället för värmenivå på hällen

Med Siemens nya induktionshällar med fryingSensor Pro kan man välja en exakt temperatur på hällen, istället för att reglera effekten via nivåer.

Av / 2023-09-26 - 14:53
Ställ in temperatur istället för värmenivå på hällen

I en ugn ställer man in hur många grader man önskar för tillagning, men på en häll väljer man en effektnivå istället. Men Siemens nya serie induktionshällar med fryingSensor Pro gör det möjligt att välja mellan 11 temperaturnivåer mellan 70° och 220° på induktionshällen, för att lättare kontrollera värmen under tillagningen.

Matlagningstekniker som sautering, ångning, smältning och fritering blir i och med detta enklare att hantera, menar Siemens, som dessutom lanserar nya flexPans – kokkärl gjorda för att passa de flexibla flexInduction-kokzonerna exakt.

De nya hällarna har även förbättrad användarvänlighet i och med ett nytt touchSlider-gränssnitt, där endast en smal linje är synlig på hällen och alla reglage aktiveras när man startar spisen, meddelar Siemens.

Spishällarna känner automatiskt av när man placerar sina kokkärl på dem och tack vare flexZones anpassas matlagningszonerna efter storleken på pannor och kastruller. Om en kastrull är större än en zon aktiveras automatiskt en andra zon och kombinerar de två, för att göra matlagningen snabbare och mer intuitiv.

Pausknapp & favoritknapp

En annan nyhet är pausknappen. Genom att trycka på den tar man bort värmen från de aktiva zonerna under en viss tid (max 10 minuter), för att sedan snabbt återgå till tidigare inställningar genom att trycka på samma knapp en andra gång.

Annons

Det finns också en favoritknapp, som kan användas för att lagra funktioner eller aktivera andra nätverksanslutna apparater utanför köket. Den kan till exempel starta en favoritspellista, slå på förvärmning av maten eller skicka meddelande till familjen om att middagen är klar, via Home Connect-appen.

Pris och tillgänglighet

Siemens nya serie induktionshällar med fryingSensor Pro innehåller 19 olika modeller, och en del av dem lanserades i september medan övriga kommer lanseras senare i höst, berättar Kristiina Pakarinen, Brand manager, Siemens Home Appliances.

Två modeller som redan lanserats är 80 cm breda EX875HYC1M och 60 cm breda EX675HYC1M, som kostar 15 495 SEK respektive 13 995 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Trådad floodlight

Våtrengöring från Ryobi

Intensivt och komposterbart

Nya Sage kan göra ditt favoritkaffe på 3 sekunder

Övervakningskamera med mörkerseende

Fingeravtrycksläsare till Yales smarta lås

Mer problem för Ecovacs: Hackare jagade hund med robotdammsugare

Apple satsar på det smarta hemmet

Blir du övervakad av din robotdammsugare?

En trio espressomaskiner

Mer än bara pizza

Roomba Essential kan nu sköta sig själv

Ljud & Bild