Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Wilfa vinner designpriser för Probaker och Smooth Mix

Wilfa har tilldelats utmärkelser från både Red Dot och iF Design Awards 2023, för sina produkter Probaker och Smooth Mix.

Av / 2023-06-10 - 09:00
Wilfa vinner designpriser för Probaker och Smooth Mix

Funktionell och användarvänlig design med smarta funktioner är huvudfokus när Wilfa utvecklar nya produkter, anger företaget, och berättar att de är stolta över att uppmärksammas för detta arbete av både Red Dot Award och iF Design Award, och att få utmärkelser för produktdesign 2023 för både köksmaskinen Probaker och elvispen Smooth Mix.

– Det är ett nöje att få utmärkelser från två erkända institutioner, för två produktdesigner, efter omfattande utvecklings- och designprocesser. Det ser vi som en bekräftelse på vårt fokus och målmedvetenhet i arbetet med innovativ produktutveckling, säger Morten Hoff, CEO på Wilfa.

Wilfa Probaker och Smooth Mix har fått designutmärkelser. Foto: Wilfa

Wilfa Probaker köksmaskin

Köksmaskinen Probaker är designad för att utnyttja funktioner som är unika för professionella köksmaskiner, och med ett minimalistiskt utseende anpassat till det nordiska hemmet, anger Wilfa, och berättar att de i utvecklingsprocessen samarbetade med Eker Design, samt med både det norska baklandslaget och handplockade, entusiastiska hobbybagare för att nå målet om att skapa en köksmaskin som ger ett professionellt bakningsresultat för alla användare, oavsett erfarenhet.

Wilfa Smooth Mix elvisp

Smooth Mix är designad och utvecklad med användarvänlighet i åtanke, förklarar Wilfa, och berättar att genom att fokusera på de taktila punkterna utöver de funktionella egenskaperna känns Wilfa Smooth Mix som något nytt.

I design- och utvecklingsprocessen har vi kombinerat våra interna produktutvecklingsresurser med den norska designbyrån Permafrost, förklarar företaget, och berättar att målet var att uppnå optimala låg- och höghastighetsinställningar, med tillräckligt med vridmoment för att klara degar och tunga arbetsbelastningar, allt i en snygg förpackning.

Annons

Pris och tillgänglighet

Köksmaskinen Wilfa Probaker (KM1B-70) och elvispen Smooth Mix (HM1B-500) är tillgängliga nu och kostar 9 999 SEK respektive 799 SEK.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Endast 4 kr

Hösterbjudande

Full tillgång till allt innehåll i 4 veckar

LB+ Total månad

Full tillgång till allt innehåll i en månad

LB+ Total 12 månader

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

4 kr / för 4 veckar
49 kr / för 30 dagar
137,50 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annon

Mer problem för Ecovacs: Hackare jagade hund med robotdammsugare

Apple satsar på det smarta hemmet

Blir du övervakad av din robotdammsugare?

En trio espressomaskiner

Mer än bara pizza

Roomba Essential kan nu sköta sig själv

Aarke Coffee System

Xiaomi hjälper till med städningen

Batteridriven snöslunga från Ryobi

Dirigera & Matter

Ny espressomaskin och kvarn

Tvätta och torka mer på en gång

Ljud & Bild