TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Sony BDV-E380

Medelmåttig

Sony har nätverksstreaming och är de enda med automatiska inställningar. Dessvärre håller inte ljudet måttet.

Av / 2011-10-18 - 05:23
Sony BDV-E380

Ljud & Bild tycker

  • Automatiska inställningar. Nätverksstreaming. Två HDMI-ingångar.
  • Ljudkvaliteten.

Sonys anläggning är den enda med auto-setup, som fungerar med hjälp av en mätmikrofon som placeras i öronhöjd i soffan. En knapptryckning är allt som behövs, sedan ställs allting in automatiskt.

Högtalarna är rundade och små, fast inte lika små som Panasonics. Centerhögtalaren är väldigt tunn vilket framkallar viss skepsis angående dess förmåga att återge dialog. Det krävs trots allt en del för att återge rösters hela frekvensregister. Vi får lita på att subbasen gör ett bra jobb som komplement.
BDV-E380 strömmar musik via nätverk, och den medföljande iPod-dockan hämtar ut ljud från Apples bärbara spelare av diverse slag. Nätverksanslutningen ger dessutom tillgång till Sony Bravia Internet Video som strömmar videosnuttar från Sonys portal.

Ljudkvalitet
Sonys ljud fokuserar mest på återgivningen av det mest framträdande frekvensregistret hos röster. Det innebär att dialoger på film och sångröster i musik är lätta att urskilja även på låg volym. Dessvärre ingår även det skarpaste registret (2–4 kHz) vilket gör att ljudet är i vassaste laget. Oavsett om vi spelar musik eller film känns det tämligen hårt och fränt.

Till och med en majestätisk film som Sagan om Ringen på Blu-ray tappar dignitet och blir en ganska så tunn och spinkig historia. Dialogen är inte heller robust och kraftfull nog. Sarumans röst och enternas genomträngande och djupa stämmor får fort Sony-anläggningen att tappa orken om man vill spela lite högre än vanlig TV-volym. Kontrollen i basen är också begränsad.

Medan vissa konkurrenter gör en seriös fintrimning för att få ut det optimala ur billiga och dåliga komponenter verkar det om Sony inte har gjort mycket annat än bara montera in dem. Jag tvivlar på att ingenjörerna gav sig själva en klapp på axeln för väl utfört arbete när de skickade ut den här anläggningen på löpande bandet.

Annons

Också i detta test:

LG HX906SB

Strålande kompromiss

LG har anläggningen med testets bästa ljud. Att den dessutom är välutrustad betyder att vi plockar fram kvalitetsstämpeln ”Bäst i test”.

Bra och fylligt ljud. Två HDMI-ingångar. Wi-Fi. Bra inställningar.
Saknar lite upplösning.
Läs hela testet

Pioneer BCS-313

Varmare klang

Pioneer-anläggningen har en varmare och fylligare klang än de flesta andra. Trådlöst nätverk är ingen nackdel heller.

Fyllig klang. Två HDMI-ingångar. Wi-Fi. Bra inställningar.
Lite ont om kraft.
Läs hela testet

Panasonic SC-BTT370

Ljud i balans

Den här testade vi förra månaden, då mot datorhögtalare och dyrare anläggningar. Och den klarade sig så bra att vi blev nyfikna på att se hur det skulle gå mot rivaler i samma prisklass.

Öppen och välbalanserad. Två HDMI-ingångar.
Kan låta hårt. Bristfällig avståndsjustering.
Läs hela testet

Philips HTS5561

Stort och luftigt

Philips anläggning har bra inställningar och låter fint. Allt som saknas är lite kontroll i basen.

Nätverksstreaming. Stor och fin ljudbild. Avståndsjustering till alla kanaler.
Subbasen kan skorra. Inga HDMI-ingångar.
Läs hela testet
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild