Om vi bortser från en annorlunda frontpanel är Pioneers elektronik likadan som i LG:s HX906SB. Baksidans kontakter är identiska och skärmmenyerna och inställningarna är också desamma. Precis som den trådlösa nätverksfunktionen. Vilket innebär att man kan dra slutsatsen att de båda är byggda på samma fabrik, och förmodligen har samma innanmäte.
Detta bekräftas av att Blu-ray-drivverket beter sig precis likadant. Starttiden är en smula lång, det tar lite längre tid att ladda en Blu-ray-film än med de övriga testdeltagarna, och det går trögare att hoppa mellan spår. Den som tycker att detta är ett stort irritationsmoment bör kanske se sig om efter något annat. Vi tycker däremot inte att det är värre än att det kan klassas som ”godkänt”.
När det gäller högtalare skiljer Pioneer sig från LG. Pioneers är lite mindre och subbasen är betydligt tunnare. Det ser läckert ut, men kan också ge en antydan om ett mindre kraftfullt ljud.
För övrigt gillar vi användarvänligheten, med en överskådlig – fast kanske inte särskilt spännande – inställningsmeny. Och fördröjningen kan ställas in individuellt för varje kanal.
Ljudkvalitet
Pioneers ljudkaraktär påminner om LG:s i det hänseendet att den drar mot det varma och fylliga. Medan Panasonic och Philips är mer svävande i tonerna, och Sony rätt och slätt bara är vass, har Pioneer en mer behärskad och varm spelstil. Mellanregistret är fylligare och gör att dialogen får en fin värme. Ljudet är behärskat och behagligt att lyssna på.
BCS-313 ger intryck av att ha en hel del kraft och subbasen hänger med bättre än man kan ana när man ser den smala lådan. Fast den har naturligtvis sina begränsningar, och Pioneer tappar andan innan LG gör det.
Pioneers övertoner är dessutom mer tillbakadragna, vilket gör att ljudbilden inte blir fullt så stor och utsträckt, och dialogen och musiken saknar lite luft allra längst upp. Trots detta kan Pioneer-anläggningen absolut rekommenderas till alla som letar efter en bra kompromiss för det nästan alltför låga priset.
Också i detta test:
LG HX906SB
Strålande kompromiss
LG har anläggningen med testets bästa ljud. Att den dessutom är välutrustad betyder att vi plockar fram kvalitetsstämpeln ”Bäst i test”.
Sony BDV-E380
Medelmåttig
Sony har nätverksstreaming och är de enda med automatiska inställningar. Dessvärre håller inte ljudet måttet.
Panasonic SC-BTT370
Ljud i balans
Den här testade vi förra månaden, då mot datorhögtalare och dyrare anläggningar. Och den klarade sig så bra att vi blev nyfikna på att se hur det skulle gå mot rivaler i samma prisklass.
Philips HTS5561
Stort och luftigt
Philips anläggning har bra inställningar och låter fint. Allt som saknas är lite kontroll i basen.
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 1 665 kr)
LB+ Total månad / 185 kr
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser