HLB54S har inbyggd Blu-ray-spelare som sprutar in högupplöst video direkt in i TV-skärmen. Tack vare två HDMI-ingångar kan extra bildkällor kopplas in, till exempel spelkonsol och TV-box, och den inbyggda processorn avkodar HD-ljudformaten direkt. Har du en iPod kan LG sprida glädje med en medföljande krubba där den kan dockas, varpå iPoden styrs med fjärrkontrollen som ingår.
Subbasen är dessutom trådlös, vilket gör det otroligt enkelt att placera den. Något annat som är trådlöst är internetuppkoppling för BD-Live, vilket utökar innehållet på BD-skivor.
LG-limpan kan dessutom spela av film och musik trådlöst direkt från en dator eller en hårddisk som är ansluten till hemnätverket. Alternativt kan USB-porten användas till samma sak från ett USB-minne eller en extern USB-hårddisk.
HLB54S skulle egentligen ha varit med i februarinumrets test av ljudlimpor, men har blivit försenad. Den är äldst av alla modeller i detta test och följaktligen inte 3D-kompatibel.
Prestanda
Blu-ray-spelaren laddar snabbt och ger en knivskarp bild med BD-skivor. En HD-TV förtjänar verkligen att matas med sådana här signaler.
Subbasen och avspelningsenheten synkroniseras automatiskt och utan problem. Dialogen framträder tydligt och ljudbilden är bred. Vi luras aldrig att tro att det är äkta surroundljud, men det låter tillräckligt stort för att vi ska få fina upplevelser i TV-soffan. Det är ont om övertoner, både röster och filmmusik saknar lite luftighet. Det är även lite tunt i övre basregistret, som är viktigt för att manliga skådespelare ska få naturlig pondus.
Vi får ett bra intryck av dynamik, även om detta inte är någon macho-anläggning. Jämfört med en riktig hemmabio är ljudet nedskalat, och i förhållande till den största Yamaha-limpan är det en hel del svagare. Men allt är proportionellt, ingenting låter för starkt eller för svagt.
Musik i stereo är inte det främsta användningsområdet. Det låter lite hermetiskt, har en för enkel övertonstruktur och en smula ont om detaljer. Kvinnoröster framträder inte med alla söta detaljer som gör att de kryper in under huden, och gitarrer saknar nerv. Stereoperspektivet är inte heller så brett som vi vill ha det. Anläggningen är dock så förhållandevis billig och har så pass roliga finesser att den tryggt kan rekommenderas för alla som inte har enorma krav på ljudkvalitet.
Också i detta test:
Sony BDV-F500
Inträdesbiljetten
BDV-F500 är en billig 2.1-anläggning. Ändå kan den visa 3D-bild – och ljudet är inte fy skam heller.
Pioneer BCS-FS505
Billigt och bra ljud
Pioneers smala BD-anläggning stöder bluetooth-överföring av ljud och subbasen är tillräckligt smal för att få plats under många soffor.
Panasonic SC-BTX77
Läcker lösning
Den här Blu-ray-anläggningen är elegant, praktisk och har en smart iPod-docka.
Philips HTS9140
Större ljud
Philips nya ljudlimpa har BD-spelare och blir enkelt 3D-klar. Dessutom ger den nästan surroundljud.
Yamaha YSP-5100
”Äkta” surround
Yamahas dyraste ljudlimpa är utrustad med mikrofon och en drös element som pekar åt olika håll, allt för att den ska kunna ge ett ”äkta” surroundljud.
Panasonic SC-HTB10
Enkel panel med 3D
Den här ljudlimpan från Panasonic är den allra enklaste ljudförbättringen en TV kan få.
Yamaha YHT-S400
Världens tunnaste limpa
Yamaha hävdar att YHT-S400 är tunnast i världen, och det tror vi säkert stämmer. Dessutom ger den ifrån sig ett större ljud än vi räknade med.
Läs hela artikeln med LB+
Black Week erbjudande
70% På LB+ Total i 12 månader! (Spara 1 665 kr)
LB+ Total månad / 185 kr
Full tillgång till allt innehåll i 1 månad
LB+ Total 12 månader / 156 kr
Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader
- Tillgång till mer än 7500 produkttester!
- Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
- Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
- L&B TechCast – en podd med L&B
- Inaktiverade annonser