Själva passformen är bra, propparna är så små och lätta att man knappt märker att man har dem i öronen. Men det ingår bara tre par toppar, varav två är för små för mina öron. Det tredje paret glider ut lite för lätt, så för testandets skull slutade det med att jag fuskade lite och använde mina egna toppar som passar perfekt i mina öron. Jag provade också med ett par Comply-toppar i minnesskum för att bekräfta ljudet.
För det första har de den längsta batteritiden vi har hört talas om i ett par helt trådlösa öronproppar. Ja, alltså inte om man tittar på själva propparna – som har 5 timmar – utan laddfodralet som har ytterligare 75 timmars kapacitet! Det betyder att du kan ta med propparna och fodralet på semestern och inte behöva tänka på laddkabel förrän du kommer hem igen. Laddningen sker dock via Mikro-USB och inte USB-C.
Rent funktionsmässigt är Supra Nero-TX ganska så basic. De har Bluetooth 5.0 som ger stabil anslutning men som i det här fallet ändå gör att öronpropparna hamnar i mitten när det gäller trådlös räckvidd.
Supra-ljudet kännetecknas av tight och fyllig bas. Nero-propparna har ett bra stereoperspektiv med fin rymdkänsla. Jag gillar storleken på basinstrumenten och fioler är naturliga och rika på klanger. Den fina fylligheten följs upp av bra fokus längre upp i de ljusare tonerna. Med undantag för närvaroområdet (1–5 kHz), som är en aning tillbakadraget vilket gör att vibrato-röster hade kunnat ha mer tryck. Den smått överdrivna basen är dock inte i vägen när man lyssnar på klassisk musik, och i pop och rock är det bara häftigt. Rytmerna smäller verkligen till.
Slutsats
Supra Nero-TX är de mest välljudande helt trådlösa öronpropparna vi har hört för under tusenlappen. Och när de dessutom har 5 timmars speltid – och svindlande 75 timmar extra i laddfodralet – så börjar det verkligen bli imponerande! I en perfekt värld saknar vi lite luft i toppen och hade gärna haft fler detaljer i det övre mellanregistret. Men med tanke på priset får du ändå löjligt mycket för pengarna.
Också i detta test:
Urbanista Athens
Sportproppar med stentuff bas
De mest tåliga propparna i testet låter lite för tufft för sitt eget bästa.
Sudio Tolv
Ett steg framåt och två tillbaka för Sudio
Lyxiga proppar, men som tyvärr inte låter lika bra som de ser ut.
Braven Flye Sport Rush
Tuffa proppar som inte räcker hela vägen fram
Bravens sportproppar räcker länge och låter bra, men passar inte allas öron.
JBL Tune 220TWS
Färgglad budgetvariant av AirPods
JBL:s proppar må påminna om Apples men det är bara på ytan.
Jays m-Seven True Wireless
Musikaliska proppar som spelar länge
Jays första helt trådlösa proppar håller hela dagen och bjuder på bra ljud.
Angående Nero-TX så är signalen så dålig att om man är utomhus och har mobilen i bakfickan så tappar man signalen och allt hackar. Om man ska göra test så är det viktigt att man provar utomhus också.
Man kan inte ens cykla med Nero-TX, hur kan man missa något så viktigt?
Jag har samma erfarenhet av Nero-TX. Har man telefonen i byxfickan så tappar den signalen ofta. Med telefonen i bröstfickan så fungerar det för det mesta (95%). Kopplar jag Nero-TX till min AppleWatch tappar den signalen ännu oftare när klock armen är bakre läge om du går lite aktivt. Inte nöjd alls med signalen. Ljud kvaliteten är annars mycket bra.
Bra genomgång/recension. Fick mig att testa o köpa ett par i september 2020. Helt ok/bra för det mesta, o sitter kvar efter att jag börjat använda INAIRS skumtoppar. Håller kontakten med mobilen, men kan ibland missa i uppkoppling, speciellt till Garmin-klockan (mest Forerunner men ibland även Fenix). sammantaget ett riktigt bra köp, när de funkar/kopplar, passar o sitter kvar. Musik- och inkommande ljud är bra; utgående/mic-ljud något burkigt men hörbart.