TESTER Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender 2024 Delta här!

: Sennheiser Momentum II Wireless

Förstklassig komfort

Ljudkvalitet och brusreducering i skön förening.

Av / 2015-06-15 - 06:00
Sennheiser Momentum II Wireless

Ljud & Bild tycker

  • Elegant komfort, gedigen byggkvalitet och bra balans mellan ljudkvalitet och brusreducering. Bland de bästa lurarna att ha med sig på resa, på kontoret eller bara för lugn avkoppling
  • Aningen för varm och dämpad klang – och högt pris.

Sennheisers trådlösa utgåva av den prisbelönta Momentum-hörluren kan vara rena rama Columbi ägg. Här får man nämligen en hopfällbar, trådlös hörlur med aktiv brusreducering! Sådana finns det inte många av. Momentum II Wireless är alltså tämligen unik på marknaden.

Hörlurarna passar perfekt för folk på språng. Det finns inga sladdar som kan fastna överallt. När man tar av dem från huvudet fälls de ihop enkelt och läggs i fodralet som ingår. Eller tygpåsen. När man kommer till kontoret, eller sätter sig i ett flygplan, är det bara att slå på lurarna så paras de automatiskt ihop med mobilen om de har varit parkopplade med den förut.

Brusreduceringen är aktiv när hörlurarna är påslagna, vilket man gör genom att hålla inne strömbrytaren på den högra, slutna kåpan. En syntetisk röst bekräftar alltid alla inställningar. På undersidan sitter en volymknapp som även fungerar som fjärrkontroll musikavspelningen, samt en svarsknapp till telefonen.

De har också en inbyggd mikrofon, så att man kan prata med folk som ringer.

Läs vår guide till hörlurar.

Annons

Mikrofoner på de svarta eller elfenbensvita öronkåporna fångar upp oväsen på utsidan. Sedan behandlas ljudet av Sennheisers NoiseGuard-brusreduceringskrets som utjämnar bruset på insidan av kåporna. Om man har använt upp de specade 22 timmarnas batteritid är det fullt möjligt att använda hörlurarna med sladd, i passivt läge. Då fungerar de som vilken Sennheiser Momentum-hörlur som helst, fast utan brusreducering.

 

Varm klang och mjuk komfort

Sennheiser har putsat på designen och gjort Momentum II Wireless ännu mer komfortabel, med mjuka kuddar som omsluter öronen. Huvudbygeln är av metall och har metallgångjärn, och kan böjas försiktigt för att finjustera komforten.

Ofta är hörlurar med brusreducering en kompromiss mellan brusdämpning och ljudkvalitet. Bose QC25 har marknadens bästa brusreducering. PSB M4U2 har det bästa ljudet och Audio-Technica ATH-ANC9 är den bästa kompromissen. Och de har alla en sak gemensamt: de kostar mindre än Momentum II Wireless. Vilket gör dem till dyrast i det startfältet och dubbelt så dyra som Momentum utan brusreducering.

Men det är de värda om brusreducering är ett ofrånkomligt krav. För Momentum II Wireless är en lyckad kompromiss mellan ljudkvalitet och brusreducering. Visst, brusreduceringen är inte lika bra som hos Bose, men inte långtifrån och mer än tillräckligt bra för att hålla dånet från tåget, bussen, kontorslandskapet eller flygplanskabinen i schack.

Momentum II Wireless styrka är ett bättre ljud. Det är bättre balanserat och varmare i klangen. Basen är lite slappare och mer framträdande – även jämfört med vanliga Momentum. Som också är lite öppnare och släpper fram fler detaljer. Men de trådlösa hörlurarna är lika behagliga att lyssna på som de är att ha på sig.

Nästan i mesta laget, åtminstone för audiofiler. Som kan tycka att ljudbilden är lite för luddig med lägre detaljupplösning och färre klangnyanser än många av dem föredrar.

MOMENTUM_II_BT_AE_Collapsed_black_RGB_red
Lurarna går att fälla ihop vilket gör dem synnerligen bärbara.

 

Rekommenderade

Sennheiser Momentum II Wireless är ett lyckat alternativ till andra hörlurar med brusreducering. De låter bättre än de flesta lurar av den typen, är praktfullt byggda och väldigt bekväma. Och Sennheisers brusreducering överträffas bara av Bose QC25. Kompromisserna är så få att det höga priset är det enda minuset som är värt att nämna.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

50%

Julerbjudande - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spara 925 kr)

Prova LB+ Total i 1 månad

Full tillgång till allt innehåll i 1 månad for bara 79:-

LB+ Total 12 månader / 156 kr

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home i 12 månader

925 kr
79 kr / för 1 månad
154 kr / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.
Annons

Pi8: Den nya kungen av trådlöst ljud

DALI-hörlurar du har råd med

AirPods har aldrig varit bättre

Visst kan Google göra hifi

De smartaste hörlurarna från JBL

Vi har testat de häftigaste hörlurarna från B&O

Här får du mycket för pengarna

Öppet är ännu bättre – men också dyrare

Sluten design möter öppet ljud

Öppen ljudbild i ett slutet rum

Heta proppar premiumklassen

Sex premiumhörlurar: Vem tar över tronen?

Ljud & Bild