Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

True Detective 2 tar form

Skaparen bakom den kritikerhyllade TV-serien True Detective, Nic Pizzalatto, ger blanka tusan i förväntningarna på andra säsongen.

Av / 2014-08-18 - 20:48
True Detective 2 tar form

I 15:e augusti-numret av Hollywood Reporter talar succéförfattaren (och före detta bartendern) ut. Innan True Detective släpptes var två episoder av The Killing allt han hade på sin CV. I True Detective var han manusförfattare till samtliga avsnitt plus producent.

Den nydanande HBO-serien, med Matthew McConaughey och Woody Harrelson i huvudrollerna, satte en ny standard för kriminaldramer. Här tog serien god tid på sig att bygga upp handlingen och karaktärerna hade långa dialoger, med starka psykologiska undertoner. Förutom en synnerligen gripande, mörk och spännande historia fick vi se skådespeleri av världsklass av McConaughey och Harrelson när de letade sig igenom Louisiana kors och tvärs i jakten på seriemördaren. Redan innan inspelningen påbörjades var det dock klart att serien skulle ha nya huvudroller i varje säsong.

Pizzalatto tar alla stora förväntningar med ro och säger att han tänker göra serien precis som han vill: ” I don’t think you can create effectively toward expectation. I’m not in the service business.”

https://www.youtube.com/watch?v=6cDemPK4Ddk

Han har tidigare avslöjat att andra säsongen ska handla om starka kvinnor, flera sliskiga män och en hemlig (ockult?) historia om Kaliforniens kollektivtransportsystem – även denna gång med en mordhistoria som bakgrund.

Nu kan Pizzalatto avslöja att det bara blir tre säsonger sammanlagt och att säsong två kommer att ha olika regissörer (till skillnad från den första där alla avsnitt regisserades av Fukanaga). Dessutom dyker Scott Lasser upp som medförfattare. Flera regissörer ska uppenbarligen få mer fart på produktionen – och dessutom går det rykten om motsättningar mellan Pizzalatto och regissören av den första säsongen.

Den andra säsongen ska ha tre huvudroller, alla poliser och en av dem en kvinna. Collin Farrell är den enda som hittills är bekräftad, dessutom florerar det (mer eller mindre välgrundade) rykten om att Vince Vaughn (!) och Elisabeth Moss ska få viktiga roller.

Vi ser verkligen fram emot andra säsongen. Den har minst sagt mycket att leva upp till – den första säsongen är nominerad till hela 12 Emmy-statyetter!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

Premiär idag!

And the Oscar Goes to...

Trailern är här!

Se trailern för den nya serien från skaparna av Game of Thrones

Netflix Slam: Nadal vs. Alcaraz

Ny svensk/norsk Netflix-serie

Taylor Swift kommer hem till dig!

Klar för Netflix!

0
Rulla till toppen