Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Björks VR-musikvideo är här

Av / 2015-06-12 - 15:42
Björks VR-musikvideo är här

I mars fick vi reda på att Björk skulle göra en Oculus Rift-kompatibel musikvideo till låten Stonemilker från den nya skivan Vulnicura.

Nu är den klar och går att strömma direkt från YouTube.

Har du inte Oculus Rift eller några andra VR-glasögon så är det bara att klicka och dra i bilden med musen för att panorera åt olika håll. Eller ännu bättre: använd YouTube-appen i mobilen så flyttas bilden genom att du rör på mobilen tack vare det inbyggda gyroskopet.

Inte 3D?
Om YouTube-versionen är den enda som gäller så är den inte filmad i 3D, vilket betyder att den inte egentligen inte är riktig virtual reality, snarare en helt vanlig 360-video. Fast med ett VR-headset blir det nog ända ganska så mycket tuffare än när man panorerar med musen på en vanlig skärm.

4K Ultra-HD
Videon är filmad i 4K Ultra HD-upplösning, och även om skärmen har lägre upplösning så rekommenderar vi starkt att strömma i 4K. Pixlarna fördelas nämligen till alla kameravinklar, vilket gör att den faktiska upplösningen du alltid ser i bilden är mycket lägre – lägre än HD.

Har du ingen snabb lina så kan det hända att du måste pausa och låta videon buffra en stund innan du kan se den i 4K

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen