Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Slutet för gamla MacBook Pro

Apples senaste MacBook Pro utan högupplöst Retina-skärm lever på lånad tid.

Av / 2014-03-07 - 09:07
Slutet för gamla MacBook Pro

Det finns bara ett fåtal bärbara datorer kvar i Microsofts sortiment som inte har den högupplösta skärmen som Apple kallar för Retina. Dessa är 11- och 13-tumsversionerna av MacBook Air samt den billigaste 13-tums MacBook Pro-modellen som i dagsläget kostar 11 000 kronor på Apple Store.

Men snart är det bara MacBook Air kvar som har den gamla skärmtekniken. Det hävdar åtminstone MacRumors och skriver att Apple längre fram i år kommer att sluta sälja den gamla MacBook Pro-modellen som inte har uppdaterats sedan sommaren 2012.

Det sker i så fall knappt ett år efter Apple uppdaterade sin MacBook Pro-serie med Retina-skärm och samtidigt passade på att sänka priserna!

Förhoppningsvis fortsätter Apple trenden med att släppa MacBook Air-modeller som också har Retina-skärm. Det florerar i alla fall rykten om att Apple skulle vara på gång med en supertunn 12-tums laptop som ska vara lika lätt som den minsta MacBook Air men ha samma prestanda som en 13-tums MacBook Pro.

Vi väntar med spänning.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen