Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Så tålig blir nya iPhone-skärmen

Kommande iPhone 6 får en skärm av så kallat Sapphire-glas, som tål en hel del.

Av / 2014-02-06 - 17:22
Så tålig blir nya iPhone-skärmen

Hittills har skärmarna på iPhone-mobilerna varit gjorda av Gorilla Glass från företaget Corning – eller, från och med iPhone 4, av ett motsvarande material. Men även om Gorilla Glass är mycket starkare än vanligt glas, bland annat tack vare en joniseringsprocess, så är det nog många iPhone-ägare som håller med om att det inte är riktigt så starkt som man hade velat. Ett trist bevis på den saken är alla krossade iPhone-skärmar som lämnats in för reparation på diverse olika verkstäder.

Men sådant ska det alltså vara slut på nu verkar det som. Åtminstone finns det en hel del som talar för att kommande Apple-produkter, inklusive nästa iPhone, får skärmar som är gjorda av Sapphire-glas, som Apple själva ska tillverka på en fabrik de byggt i staden Mesa i Arizona.

img_2543
På den här fabriken i Arizona sägs Apple bygga de nya iPhone-skärmarna av Sapphire-glas.

Om det visar sig att Sapphire-glas blir verklighet i skärmarna så finns det all anledning att misstänka att de kommer att hålla en hel del bättre än vi är vana vid. Bland annat om de kommer i närkontakt med stora betongblock!

Här är en demonstration av tåligheten.

Källa: 9to5mac

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen