Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

”Säker” Galaxy Note 7 började brinna i flygplan

”Säker” Galaxy Note 7 började brinna i flygplan

Av / 2016-10-07 - 16:58
”Säker” Galaxy Note 7 började brinna i flygplan

Det som skulle vara årets hetaste phablet-mobil har blivit en PR-mässig het potatis för Samsung. Galaxy Note 7 skulle ha lanserats i samband med IFA-mässan i september, men efter flera missöden med mobiler som överhettades och började brinna i händerna på deras ägare, tvingades Samsung dra tillbaka Galaxy Note 7.

Kunderna meddelades att de skulle lämna in sina mobiler för utbyte i butikerna – utan att först sätta på dem eller försöka ladda dem.

Läs också: Är din Samsung Galaxy Note 7 säker?

Men det slutar uppenbarligen inte med det. En av de ”säkra” Note 7-mobilerna som inte skulle ha något batterifel började i onsdags brinna ombord på ett flygplan i Louisville, Kentycky i USA. Trots att den var avstängd.

Ägaren kastade ifrån sig den brännheta mobilen på golvet, där den gav ifrån sig tjock, grön rök. Som tur var stod flygplanet fortfarande kvar på startbanan och passagerarna kunde evakueras genom flygplanets vanliga utgång.

Källa: BBCThe Verge

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen