Huawei deltar med testets näst billigaste våg – Huawei Scale 3. När jag packar upp vågen finns det absolut inget som skvallrar om den, i sammanhanget, låga prislappen. Själva plattan är av härdat glas och den både känns och ser stabil och gedigen ut.
Onödigt krångligt
Vid det här laget kanske du är insatt i att Huawei har ett eget operativsystem (Harmony OS) och att du därmed behöver gå via deras egen app-butik, AppGallery för att hitta relevanta appar till Huawei-produkter. I detta fall Huawei Health. Beroende på vilka inställningar du har på din mobil kan du behöva ändra säkerhetsinställningar för att din telefon ens ska överväga att låta dig göra installationen.
Är du Huawei-användare sedan tidigare är detta naturligtvis solklart men är du bara intresserad av att köpa en bra smart-våg till rimlig peng kan det skapa ett par extra gråa hår innan du förstår vad det är som är galet. Min upplevelse är nämligen att Huawei, av någon anledning, fortfarande inte är helt transparenta med detta.
Mätvärden
Huawei Scale 3 är en av de två vågar som ligger närmast referensmätningen i samtliga värden. Utom fettmassan där den ligger något högt. Den är även en av två vågar i testet som mäter protein och en av tre som mäter basal ämnesomsättning – med ett acceptabelt resultat på båda i förhållande till referensmätningen. Min basala ämnesomsättning var till exempel 1481 kcal på referensmätningen och 1368 kcal på Scale 3.
Slutsats
Huawei Scale 3 har inget att skämmas för. Den har visserligen inte den coolaste displayen som ger dig som användare mest information, men informationen den ger dig i appen är lättöverskådlig, gedigen och bra. Tyvärr har man missat den lilla detaljen som talar om hur bra, eller dåliga, mina värden är. Tack vare referensmätningen vet jag att jag ligger bra till och att denna våg faktiskt är en av de som över lag ligger närmast ”sanningen”. Med priset i åtanke går det att blunda för vissa småfadäser och det är bara att buga och bocka!