En gång i tiden – före iPad – var franska Archos ett av de ledande märkena inom fickmediespelare. Nu för tiden tillverkar de företrädesvis surfplattor och smartmobiler. 2009 var Archos faktiskt först av alla med att bygga Android-baserade surfplattor.
Med matt, vit front och baksida av borstad aluminium är Archos 80b Titanium en av de mest stilsäkra i testet. Den känns mycket mer solid och förtroendeingivande än vad prislappen signalerar. Du får däremot nöja dig med en enda kamera, med webbupplösning.
Archos-plattan behaglig att behaglig att använda. Skärmen reagerar hastigt på beröring och navigering, med bara en svag fördröjning. Appar öppnas rimligt fort. Mail, Facebook och surfning går problemfritt. När väl appen har öppnat flyger Facebook-sidorna fram över skärmen.
I speltestet hamnar Archos i mitten av startfältet. Det är massor av fart på Redline Rush och kontrollerna reagerar fint.
Videobilden är verkligen skarp på den här surfplattan, och färgerna är bra. Vi lyckades inte hitta något som kunde få ner mediespelaren på knä eller börja hacka.
Text och bilder ser föredömligt klart, kontrastrikt och rent ut på den här plattan, så det är ett nöje att använda den som bokläsare. 70B Titanium är den mest naturtrogna av alla i testet, men samtidigt den som visar minst information eftersom Archos har valt att använda alla pixlarna för att få en skarp skärm i stället för att pressa fram så många ikoner som möjligt på skärmen.
Ljudet är – efter förutsättningarna – acceptabelt. Det låter tunt men relativt rent, och man hör tydligt vad som sägs i filmer.
Tack vare sin baksida i aluminium är Archos-plattan fullkomligt stabil och klarar vridningstestet utan problem.
Slutsats
Det är omöjligt att inte bli imponerad av Archos bildkvalitet. Skärmen är den mest naturtrogna och ljusstarka av alla i testet. Att själva surfplattan ser rasande bra ut skadar ju inte heller. Däremot får du leva med att mängden information som visas är testets minsta, trots den höga upplösningen.