RHA TrueConnect finns i svart, blått och vitt, med matchande laddfodral i fickstorlek. Det ser lyxigt ut och ger extra 20 timmars speltid utöver de 5 timmarna som finns från början. Bara 15 minuter i fodralet räcker för att ladda 50 procent. Fullt batteri får du efter en timme och fyrtio minuter.
Propparna tål vatten och svett och det ingår en hel drös örontoppar: sju par silikon och ytterligare tre par i Comply-minnesskum bör nästan garantera att du hittar ett par som passar.
Precis som på AirPods Pro sticker mikrofonerna ut ur varje öronsnäcka och när det gäller designen är det ingen hemlighet vem RHA har inspirerats av. En fördel med konstruktionen är att mikrofonen kommer närmare munnen, så att personen i andra änden av telefonsamtalet hör dig bättre.
Bluetooth 5.0-anslutningen är otroligt stabil vid daglig användning och räckvidden är helt OK. Vi kom ungefär 20 meter bort från mobilen innan ljudet droppade ut. Mer än tillräckligt för de flesta, men en bra bit kortare än med Sony och Apple/Beats, som båda klarar 50 meter.
Passform och användning
Med rätt toppar sitter TrueConnect som en dröm i örat, inga problem. Parkoppling med mobilen görs genom att hålla inne touch-knapparna på varje öronpropp i fem sekunder. Håller man inne någon av knapparna i en dryg sekund så vaknar röstassistenten.
Att sköta ljudet med knapparna kräver lite tillvänjning. En tryckning på vänster knapp startar eller stoppar låten och svarar om det ringer. Två tryckningar avvisar samtal, eller hoppar till nästa låt. Trycker man däremot på höger knapp så höjs volymen. Tre tryckningar på höger sänker volymen, medan vänster börjar om låten från början.
Ljudkvalitet
RHA TrueConnect har en mycket inbjudande ljudsignatur. Basen är stor, djup och häftig, vilket gör att det är kul att lyssna på modern popmusik på hög volym. Det är kanske lite väl stort fokus på de djupaste bastonerna i en flygel, men jag tycker att RHA följer upp riktigt bra längre upp också. Det låter lite tillbakadraget i mellanregistret, till skillnad från andra RHA-modeller jag har testat. De dyra CL1 och CL2 har båda en stark betoning i mellanregistret som inte finns här. Tack och lov.
I själva verket låter RHA TrueConnect väldigt likt Supra Nitro-TX i klangbalansen. Men RHA ger mig inte samma känsla av rymd, stereoperspektivet känns lite smalare. Detta kan ha att göra med att RHA inte stöder aptX eller AAC, utan uteslutande använder den billigare SBC-kodeken.
Sammantaget gillar jag ändå RHA-ljudet, vilket bevisar att man inte får stirra sig blind på specifikationer i tabeller. Det finns många öronproppar med både aptX, AAC och andra förkortningar som låter sämre än de här.
Slutsats
RHA TrueConnect har ett fängslande ljud som är omöjligt att inte gilla. Framför allt kommer den stora, tuffa basen att engagera de som gillar elektronisk popmusik och rap. Men den har även sina fördelar med akustisk musik, där man verkligen får de fram grundtonerna i musiken.
Vi saknar lite mer energi i mellanregistret och stereoperspektivet är en smula snävt. Kanske på grund av bristen på stöd för aptX och AAC. Hur som helst, detta är en premium-öronpropp med premium-ljud.