Samsung Galaxy Buds2 Pro

Bäst med Samsung-mobiler

Samsungs bästa öronsnäckor är okej, men Pro-modellen är inte värd det dubbla priset.

Samsung Galaxy Buds2 Pro SPREAD

Foto: Geir Gråbein Nordby

Samsung Galaxy Buds2 Pro är ett par mycket runda öronsnäckor, inrymda i ett ganska slimmat fodral som tar liten plats.

Dubbla element i varje öronpropp, ett 10 mm för basregistret och ett 5,3 mm för klarare diskant, ska ge bättre dynamik. Aktiv brusreducering och kanske klassens bästa vattentäthet (IP57) gör att de kan användas i en mängd olika tuffa miljöer.

Om du har en nyare Samsung Galaxy-telefon med Samsung Seamless ljudkodek ska öronsnäckorna ha stöd för 24-bitars ljudkvalitet. Under testperioden har journalisten endast haft tillgång till Google Pixel 7 Pro och en iPhone, och har därför inte kunnat testa detta.

Foto: Samsung

Det är många funktioner i Galaxy Wear-appen, som tyvärr bara är tillgängliga på Android-plattformen. Välj om du vill ha omgivande ljud under samtal för att höra din egen röst. Du kan testa öronpropparnas passform och välja om samtal ska skickas via öronpropparna om de sitter i örat och via telefonens högtalare om öronpropparna är urtagna.

Brusreduceringen fungerar bra, men den förändrar också ljudet av musiken. Mer specifikt blir basen mer svulstig. Med EQ inställt på Normal tycker jag faktiskt att det låter bäst med brusreduceringen på.

Läs också Samsungs bästa Samsung Galaxy Buds2 gör väldigt mycket bra, har bra och fylligt ljud - och låter ännu bättre för dem som använder Samsung-mobil.

Jag skulle fortfarande vilja kunna ställa in EQ själv, istället är man låst till sex förinställningar.

Buds2 Pro, som kan laddas trådlöst, har 360-ljud, men det gör inte så mycket skillnad.

Foto: Samsung

Ljudet från Samsung Galaxy Buds2 Pro

I grund och botten tycker jag alltså att ljudet blir bäst om brusreduceringen är aktiverad, även om det också minskar dynamiken. Om man stänger av den blir basen för tunn. Men ställ in EQ på Soft i appen så kommer basen tillbaka. Basförstärkning kan också väljas, men det är för kraftigt, enligt min mening.

Oavsett hur man ställer in det blir ljudet aldrig bättre än ”tillräckligt bra”. Öronpropparna har inga större fel, men dynamiken är aldrig överväldigande, basrytmerna är inte tillräckligt strama och en virveltrumma smäller inte riktigt som den ska.

Där andra öronproppar kan låta lite kärva eller hårda i vissa tonområden, gör inte Samsung det. Men de lyckas inte heller engagera som flera av sina konkurrenter. Inklusive OnePlus Buds Pro 2, som är ännu mer prisvärda, men som ändå har betydligt bättre upplösning i musiken.

Foto: Samsung

Slutsats

Det finns flera positiva saker att säga om Samsung Galaxy Buds 2 Pro. De har både brusreducering och omgivningsljud, och appen – som bara finns för Android – har gott om valmöjligheter.

Ljudet är alltid behagligt och både instrument och sång behåller sina tonala egenskaper.

Problemet med Samsung-propparna är att de heller aldrig låter spännande. Man är så mån om att landa säkert på båda fötterna att man aldrig vågar ta risker. Det är verkligen svårt att älska något som aldrig lyckas provocera.

Buds2 Pro är okej, men de vanliga Buds2 är ett mycket bättre köp.

Läs vidare
Exit mobile version