Det första man lägger märke till är kabinettets speciella form. I Imagine-serien har PSB bytt ut de traditionella, fyrkantiga lådorna mot en läcker, rundad form. Det speciella kabinettet har inga parallella ytor och är därför motståndskraftigt mot resonanser och stående vågor på insidan. Basporten mynnar ut på baksidan, rakt ovanför de vertikala högtalarterminalerna som är klara för två uppsättningar kabel (bi-wiring).
Ljudkvalitet
Imagine B får inte bara konkurrenterna att SE tråkiga ut, de är också en av de mest underhållande högtalarna vi har hört på länge. PSB-högtalarna låter stort och har en förvånansvärt fyllig basåtergivning som sprider ordentligt med liv och rörelse i vardagsrummet. De små Imagine B pumpar ut basrytmer på ett så maffigt sätt att man skulle kunna tro att de kom från en fullvuxen golvhögtalare! Både trummor och syntbas återges på ett väldigt övertygande sätt.
Men den saftiga basen har också sina nackdelar. Att ställa de här högtalarna i en bokhylla är knappast någon god idé, eftersom de antagligen skulle skaka ner böckerna från hyllorna. Dessutom kan basen bli lite väl voluminös om de står för nära bakväggen. Då kan det vara värt att täppa till basportarna med skumgummipropparna som PSB skickar med.
Förutom en supertuff bas bjuder Imagine B på ett varmt och fylligt mellanregister som verkligen får fram prakten i röster som Johnny Cash på hans sista album. Rösten fyller rummet och skapar en närhet till musiken som är sällsynt att man upplever med en så här förhållandevis billig stativhögtalare. Längre upp i diskanten är ljudet mer avrundat och försiktigt, vilket bidrar till en aningen mörkare och mer instängd ljudbild än vad bland annat DALI och B&W målar upp. Man får inte samma fokus på detaljer – fast å andra sidan så slipper man bli trött i öronen när man lyssnar länge på musik.
PSB Imagine B