Precis som hos Sonos och Yamaha saknas HDMI-ingångar, i stället måste TV:n kopplas in med optisk kabel.
Bluesounds multiroom-system fungerar mycket snarlikt Sonos och Heos och anslutningen till det trådlösa nätverket går lätt som en plätt. Dessutom stöds högupplöst ljud, vilket hifi-intresserade lär uppskatta. Gränssnittet i appen fungerar fint och Bluesound stöder precis som Sonos och Bose trådlös subwoofer, som går att köpa till som extrautrustning. Den stöder däremot inte externa trådlösa bakhögtalare, vlket de två konkurrenterna gör.
Som hos Sonos och Heos ingår det inte någon fjärrkontroll, här får man använda mobil-appen. Pulse kan lära sig kommandona till volymen från TV-fjärrkontrollen, men här är det inte en del av stegen man stöter på under installationen, man måste gå in i menysystemet och fixa det efteråt.
Ljudkvalitet
Om du tycker att Bluesound verkar dyr jämfört med Sonos så förstår du varför när du hör den. På film är det tydligt att Pulse har kraftigare ljud och bättre dynamik än både Sonos och Heos. Ljudtrycket är inte riktigt som hos Klipsch, men ljudkvaliteten är mycket bättre.
Även utan subwoofer finns det massor av kraft här och det är förvånansvärt bra tryck i mellanbasregistret. Beroende på underlaget kan det finnas lite färgningar i övre basregistret, vilket maskerar dialogen. Vi rekommenderar därför att inte ställa Pulse i en hylla, utan allra helst hänga den på väggen. Då blir ljudet öppnare. Köper du Bluesounds subwoofer och kopplar in den så kapar soundbar-högtalaren alla toner under 80 Hz och skickar dem till subwoofern i stället, det löser också problemet.
Det finns tre Wide-nivåer för olika bredd: Off, Wide och Wider, där den senare ger den bredaste ljudbilden. Detta funkar bäst på film, då får man bäst intryck av surroundljud. Ljudeffekterna i Deadpool flyger runt i rummet, samtidigt som dialogen är tydlig mitt i handlingen.
Musik i stereo gillar vi bäst i Wide-läget. Då får man lite extra bredd, utan att det låter överdrivet och fasförskjutet, vilket vi upplever i Wider-läget.
Musik återges med stor kropp längre ner, en cello är fyllig och varm, och hiphop och rock låter tufft även utan subwoofer. Det hade gott kunnat vara ännu luftigare i toppen, det känns inte som någon jättepoäng med högupplöst ljud när inte diskantåtergivningen är tillräckligt luftig för att återge det, men sammantaget fungerar Pulse-ljudlimpan bra med musik.
Slutsats
Bluesound Pulse Soundbar har gott om kraft och låter tufft med både film och musik. Dialoger är stora och tydliga och det är otroligt bra tryck i actionfilmer, plus att rytmen i festmusiken kommer fram tydligt. Tillsammans med en subwoofer blir det ännu häftigare, det går inte att bortse från att soundbar-högtalarna med tillhörande subwoofer har ännu djupare och tyngre bas. Men Bluesound har så många kvaliteter i kombination med kraft, plus att vi gillar användarvänligheten och multiroom-funktionen, att den sammantaget är bäst i startfältet.