Sharp Boombox GX-M10

Ett disko under armen

Med blinkande lampor och grällt utseende är det svårt att inte lägga märke till Sharp GX-M10. Tyvärr är ljudet inte lika anmärkningsvärt.

SharpBoomboxGX M10 990

Det är helt omöjligt att inte ha en åsikt om Sharps utseende. GX-M10 är lika stor som den är vulgär, med metallisk orange blandat med svart. Första gången den kopplas in står den och blinkar samtidigt som tecknen i displayen rullar – man kan inte låta bli att tänka på alla reklamskyltar på Times Square i New York. Om TDK-anläggningen är minimalistisk så har Sharp gått åt rakt motsatt håll, det hade inte förvånat oss om självaste Las Vegas-maffian låg bakom!

Två 5-tums baselement sitter i var sin ända, upplysta med ”partyljus”. De skapar basfundamentet till de två 3-tummarna på framsidan. Totala effekten är hela 100 watt RMS, vilket verkligen bör få fart på festen – så fort man stoppat i tio stycken stora D-batterier, vill säga. Boombox-anläggningen bärs över axeln eller i ett handtag på sidan.

En iPod-docka, med 30-stiftskontakt, sitter i mitten. Vill du koppla in en iPhone 5 eller iPad görs det digitalt med USB-kabel. Alla andra spelare går att koppla in med minijack-kabel. Det går inte att överföra ljudet trådlöst till Sharps anläggning. Däremot finns både CD-spelare och radio. Plus ingång för gitarr och mikrofon i form av 6,3-mm jack-ingångar. Beredda på att jamma lite, gott folk?

Ljudet
GX-M10 kan absolut spela tillräckligt högt för att göra dig impopulär både i parken och på stranden. Kräma på och se hur folk drar sig undan och gömmer sig för ljudet! Speciellt distade gitarrer biter sig fast i öronen och gnager sig in i hjärnbarken. Riktigt tufft emellanåt.

Vad som saknas är fyllighet. Basen är tunn, vilket gör att ljudet känns ganska så skarpt. Det finns flera olika EQ-inställningar att välja mellan och ”Rock” är nog den som låter tuffast. Ännu tuffare och fylligare bas får du genom att hålla inne EQ-knappen i två sekunder, då aktiveras ”X-bass” som ger den fyllighet i basen jag saknade. Den blir däremot lite svulstig och blandar sig inte så väl med resten av ljudbilden utan ligger lite ”bredvid”. Sharp hade kunnat lära sig av JVC och haft en egen volymkontroll till baselementen, så att man bättre hade kunnat anpassa basnivån efter eget behov.

Läs vidare
Exit mobile version