Den externa subbasen assisterar den trådsmala ljudlimpan i basen. I subbasen sitter också all elektronik och förstärkning, så den är inkopplad till högtalaren med kabel. Subbasen ligger bäst horisontellt i en TV-möbel under TV:n. I synnerhet eftersom det är i denna som teckenfönstret sitter. Den är för övrigt utrustad med tre HDMI-ingångar samt bluetooth med enkel anslutning via NFC.
Inställningen är lite bökig med den lilla och långsmala fjärrkontrollen. Trots att displayen är stor nog är översikten otillräcklig.
Rent ljudmässigt får ljudlimpan assistans av subbasen ända upp till mellanregistret, vilket är ännu ett skäl till att subbasen bör stå alldeles nedanför. Dialogens tyngd kommer från baslådan och hela ljudbilden delas upp om den flyttas åt sidan.
Det finns ett glapp i mellanregistret, så att röster får mycket bas och distinkta övertoner men ingenting däremellan. HT-ST3 låter därför aldrig särskilt naturligt. Och det trots en klart mer actionpackad basåtergivning än testdeltagarna utan subbas.
Övertonregistret låter lite glasartat emellanåt. Det påverkar även musik i stereo, där sångröster saknar det viktiga mellanregistret. För samma pengar kan du köpa en Yamaha YAS-152 och få 4 800 kronor över till subbas. Då blir det minsann helt andra bullar! Sony HT-ST3 är däremot snyggare att ha till TV-apparater ända ner till 40 tum.