Precis som Jobo JIB 4 har AEE MagiCam SD19 gott om tillbehör i kartongen, inklusive ett extra batteri. Även här ingår det olika fästen, dock inte lika många som till Jobo-kameran. Bland annat saknas fäste för cykelstyre. Å andra sidan ingår det en fjärrkontroll i priset, vilket Jobo säljer som tillbehör.
I övrigt är det mesta sig likt. Bortsett från undervattenshuset, som här bara rymmer själva kameran och är för litet för att ha plats för ett extra bakstycke i form av skärm eller extrabatteri.
Till skillnad från Jobo-kameran går det inte att ställa in vidvinkel. Det går inte heller att filma i slowmotion med 100–120 bildramar i sekunden, eller att göra ISO-inställning eller spela in i slinga. Det verkar alltså som om MagiCam SD19 bygger på en äldre modell än Jib 4. Fast priset är snarlikt.
Användning
AEE-kameran har i likhet med Jib 4 en sökare på baksidan och är enkel att sköta. Eftersom det finns ännu färre inställningar så går det fortare att plocka upp kameran och sätta igång att filma.
I typisk inomhusbelysning får vi oerhört mörka bilder med igengrodda skuggor med AEE-kameran. Här finns gott om brus och en mycket grov bild. Det syns dessutom ett klart gulstick, vilket är typiskt för inomhusbelysning, så vi skulle gärna ha sett att det gick att ställa in vitbalansen.
Utomhus i normalt molnigt väder är färgerna däremot mer neutrala. Vit snö är just vit. Detaljnivån i skuggorna är dock under genomsnittet och ett ansikte som är svagt bakbelyst blir väldigt mörkt.
När kameran tas med på en biltur mitt på dagen är det bra intensitet i videoströmmen från instrumentpanelen, och inte mycket rörelsestörningar. Samma tur på kvällen avslöjar dock att bilden är alldeles för mörk och brusig.
MagiCam SD 19 är väldigt lik Jobo Jib 4, som också är byggd av AEE, men bildkvaliteten i AEE:s egen kamera håller inte måttet. Ljudet är dessutom tunnare och signalen är lägre och har mer brus.