Anker Soundcore Sport X20

Bra blir ännu bättre

Anker Soundcore Sport X20 levereras med en rimlig prislapp och en design som verkligen är anpassad för sport och träning. Håller det hela vägen?

Anker Soundcore Sport X20 Inledning 1

Anker Soundcore Sport X20 levereras i ett snyggt och stilrent fodral tillsammans med hela fem örontoppar, en laddkabel och en liten quick start guide.

(Foto: Åsa Warme Hallén)

Detta är en hörlur som försetts med en öronkrok för att säkerställa att proppen sitter kvar stabilt vid träning. När jag testade föregångaren minns jag att öronproppen låg ”hopvikt” i fodralet och att jag hade lite huvudbry med att få till öronkroken rätt. Nu har man valt att underlätta för användaren (eller i alla fall för mig) genom att göra fodralet lite större och därmed ge öronproppen lite mer plats. Perfekt!

Generositeten flödar och utöver den örontopp som sitter på hörluren vid leverans får jag med ytterligare fyra par. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Passformen och att träna med Anker Soundcore Sport X20

Du som läst mina tidigare tester vet säkert vid det här laget att mina öron inte jublar av förtjusning av in-ear-proppar. Men Jag måste erkänna att örontopparna är tillräckligt mjuka, och inte för tunna, för att fungera någon timme i alla fall. Öronkroken lägger sig fint och smidigt runt mina öron och känns inte det minsta.

För att få till bästa passform har Anker gjort öronkroken justerbar i längd. Det är bara att dra lite försiktigt så blir den längre. Finfint för dig med lite större öron. (Foto: Åsa Warme Hallén).

Proppen sitter stabilt och stilla oavsett vilken träningsform jag sysslar med och hur svetten än rinner. Och på tal om svettiga träningspass så är det inga bekymmer för Anker Soundcore Sport X20 eftersom den har IP68-klassning, vilket betyder att den inte bara tål vattenstänk utan även klarar av att vistas i vatten. Tryggt och säkert att skölja av under kranen med andra ord.

Man har behållit funktionen med en fysisk knapp på proppen. Personligen föredrar jag oftast det framför touch eftersom touch kan vara lite ostabilt. Utmaningen är vintertid vid utomhusträning då handskar gör det lite trixigt att hitta knappen. Foto: Åsa Warme Hallén).

Väl värt att nämna är också att denna propp inte har en tendens att ”suga fast” i örat och skapa ett vakuum som gör att varje fotsteg fortplantas i huvudet. Något som i alla fall jag kan uppleva som lite störigt.

Ljudet och appen 

Jag minns att jag var imponerad av ljudet på Anker Soundcore Sport X10 och efterföljaren gör mig inte det minsta besviken. Jag kickar igång utan att göra en enda inställning eller förändring och det låter faktiskt riktigt bra!

Men för att få ut det bästa behövs så klart en app. I detta fall soundcore. Appen är lätt att använda och här finns en otrolig mängd inställningar för att göra öronproppen så anpassad till mig som möjligt, bland annat personifiera knapparna på höger och vänster öronpropp.

I appen kan jag göra min egen personifierade equaliserinställning, men är jag inte så sugen på det kan jag alltid välja någon av de cirka 20 förinställda. Jag kan inte påstå att jag hör något distinkt skillnad mellan vissa men visst, det ger mig något att sysselsätta mig med om jag har långtråkigt. (Skärmdump från app).

Det finns en hel uppsjö av olika ljudinställningar, allt från Acoustic och R&B till Podcast och Electronic och en hel massa däremellan. Jag kan göra ett eget ”hörseltest” för att låta appen ta fram en inställning personifierad just efter mig. Eller så kan jag göra en egen profil genom att justera manuellt.

Läs också När hundradelar räknas Ett par sportiga solglasögon som ska visa tempo och annan matnyttig information inne i själva glaset när jag är ute och springer eller cyklar. Kan det verkligen fungera?

Ljudet är luftigt, klart och tydligt och basen är fullt acceptabel, även om jag personligen väljer bort läget Bass Booster eftersom ljudet blir instängt och saknar luftighet. Min rekommendation är att du lägger lite tid och provar dig fram – förutsättningen för att du ska hitta ett riktigt bra beat som hjälper dig på träningsrundan är stor!

Att prata i telefon med just denna propp kan vara lite svajigt. Inomhus upplevde jag inga som helst problem, men utomhus blev det lite irritation och förbistring. Om detta är viktigt för dig eller ej vet ju bara du.

Jag har inte så väldigt mycket att säga om brusreduceringen på Anker Soundcore Sport X20. Den är varken bra eller dålig utan ganska medioker. Vid trafikerad väg klara den av att stänga ute en hel del av bruset men inte allt. Det finns tre olika ANC-lägen men av någon anledning går det bara att skifta mellan två av dessa från öronproppen. Vill jag ha läget normal behöver jag gå in och ändra i appen. Högst oklart varför.

Läs vidare
Exit mobile version