Iomegas apparat är den överlägset största vilket gör den lite svårplacerad, även om det följer med ett ställ för vertikal montering. De flesta anslutningarna gömmer sig på baksidan men på framsidan finns en USB-port för smidigare inkoppling. Men tyvärr bara med den långsammare 2.0-standarden. Mediespelaren kan fås utan hårddisk samt med 1 eller 2 GB förinstallerad disk. Fjärrkontrollen är ovanligt snygg och pedagogisk med ett mycket praktiskt engelskt tangentbord på undersidan.
Liksom förra årets favorit Dlink Boxee Box så kör apparaten, som namnet antyder, Boxee som mjukvara. Det innebär att den har precis samma fördelar. Den är alltså mycket bra på att paketera video, antingen den kommer från internet eller det egna nätverket, och presentera den pedagogiskt på skärmen. Iomegas variant har dock några fler funktioner för att dela med sig av media. Formatstödet är utmärkt och vi har inga större klagomål på den som mediespelare.
Vad gäller appar så saknar man enstaka som finns till exempelvis de Android-baserade spelarna. Men de allra viktigaste finns och Boxee har varit duktiga på att komplettera med tjänster som Spotify och lokala tjänster som Headweb och TV-bolagens internetsända Play-kanaler. Det finns även inofficiella källor för appar där utvecklarna tillför ytterligare TV-kanaler, filmer och radiostationer. Har man Apple-produkter är apparatens stöd för AirPlay en klar fördel.
Slutsats
Bortsett från den lite klumpiga lådan så är Iomegas Boxee-mediespelare en trevlig upplevelse. Mediebiblioteket presenteras föredömligt överskådligt och pedagogiskt och den smarta fjärrkontrollen med tangentbord gör den enkel att använda. Lokala filmtjänster och TV-kanaler finns samt de viktigaste apparna och källorna från internet, även om utbudet inte är lika stort som på Android-apparaterna. Klarar man sig utan det så är Iomega TV sammantaget den bästa mediespelaren med appar.