Steambox – elektrisk matlåda med ånga

Steambox är en uppladdningsbar, elektrisk matlåda som använder ånga för att värma din lunch.

Steambox

Holländska företaget Steambox presenterade, efter tre års utveckling, sin första produkt – Steambox – på CES i Las Vegas i januari i år och nu finns den att köpa i Nordamerika och Europa.

Steambox anges vara världens första elektriska lunchlåda som använder ånga, och fungerar som en portabel ångugn som kan värma upp till tre måltider på en laddning.

Man lägger helt enkelt sin måltid i Steambox matbehållare, som kan diskas i diskmaskin, och placerar den i Steambox samt fyller på den lilla vattenbehållaren. När man börjar bli hungrig tillsätter man vattnet på värmeelementet och ställer in timern. Beroende på typ av mat, och starttemperatur, tar det 15-20 minuter att värma upp maten med hjälp av ånga. Det finns också en tillhörande app, med vilken man kan styra enheten samt få tillgång till recept.

Jämfört med konventionell uppvärmning eller mikrovågsugn gör ångning att maten smakar bättre, samtidigt som fler näringsämnen bevaras under uppvärmningsprocessen, anger företaget.

– Vi har sett ökad frihet och flexibilitet i så många branscher. Nu är det dags för Steambox att göra samma sak för livsmedelsindustrin, säger Amit Jaura, Steambox VD.

Steambox är designad för att värma upp redan tillagad mat, men det går även att laga vissa typer av mat i den (till exempel grönsaker). Företaget rekommenderar dock inte att man lagar rått kött, kyckling eller fisk med Steambox.

Man kan också värma upp frysta måltider med Steambox, men det tar då längre tid än 15-20 minuter.

Steambox har effekten 120 W och en laddning ger cirka 45 min ångning (motsvarande två till tre måltider). Produktens mått är 27 x 16,5 x 9 cm (matbehållaren rymmer 0,75 l) och vikten är 1,99 kg.

Pris och tillgänglighet

Steambox finns att köpa nu på företagets hemsida www.steam-box.com för 2 943 SEK, och företaget planerar bredare distribution i Q3 i år.

Läs vidare
Exit mobile version