Panasonic utökar sin familj av köksapparater med två Airfryers, NF-CC600 och NF-CC500, och erbjuder därmed sina europeiska kunder nya alternativ för hälsosam matlagning.
Airfryers fungerar som små ugnar och har potential att minska energiförbrukning och tillagningstid på grund av sin mindre kapacitet jämfört med en vanlig ugn, och de ger krispig mat med mindre olja, vilket är hälsosamt.
Panasonics Airfryers har inbyggd vattentank, vilket gör det möjligt att tillföra ånga under luftfriteringsprocessen, för att förbättra krispigheten och hjälpa till att behålla fukten i maten.
Båda modellerna är på 1 400 W och är försedda med över- och undervärme, ett fönster samt en invändig lampa så att man kan se maten under tillagning samt en LED-pekskärm med ikoner för snabbval av olika maträtter. Tillagningstiden varierar mellan 1-60 minuter och temperaturen kan ställas in mellan 80-200°C.
NF-CC600 (26,7 x 35,7 x 35,5 cm) har en kapacitet på 6 liter och väger 5,4 kg medan NF-CC500 (26,5 x 36,0 x 32,8 cm) har en kapacitet på 5 liter och väger 4,8 kg. Båda modellerna förväntas vara tillgängliga våren 2024.