Om pizzan ska vara krispig i botten och ha saftig fyllning, med de rätta brända leopardfläckarna, behöver ugnen vara några grader svalare än helvetet.
Mer exakt tar det en temperatur på 450 till 500 grader för att baka en perfekt pizza på 90 sekunder. För låg eller för hög temperatur gör skillnaden mellan sladdriga och förkolnade. Som vår pizzaexpert Lasse Torp Hansen kom fram till genom praktiska experiment i köket.
För att kunna sätta hårda siffror på konsten att baka har Ooni nu skapat Ooni Digital Infrared Thermometer, som läser yttemperaturen på din pizzasten från ett säkert avstånd. När den infraröda ljusstrålen träffar pizzastenen i ugnen läses temperaturen av.
Termometern är utrustad med en bakgrundsbelyst färgskärm som visar temperaturen i realtid. Temperaturen kan mätas för en punkt eller ett område. Termometern är inställd för användning på en cordierit-pizzasten, men kan justeras för att avläsa stål eller andra material och ytor.
Oonis digitala infraröda termometer kan köpas på Oonis webbplats till ett pris av 50 EUR (ca 600 kronor).