Den nya pizzaugnen på 24 tum (ca 60 centimeter) har två tillagningszoner, där temperaturen kan regleras individuellt i varje zon. Detta ökar både kapacitet och funktionalitet, så att man exempelvis kan tillaga olika ingredienser eller göra två pizzor samtidigt. Ugnen använder gas som drivmedel och temperaturen i ugnen avläses via den inbyggda digitala termometern eller via Ooni’s mobilapp.
De två tillagningszonerna kan styras oberoende av varandra genom de två gasbrännarna, så att två rätter kan tillagas vid olika temperaturer samtidigt, t.ex. kött och grönsaker. Temperaturskillnaden mellan zonerna kan vara upp till 100 grader. På grund av sin storlek har Koda 2 Max också plats för en 20-tums (ca 50 cm) pizza i New York-stil eller två mindre pizzor.
Modern ugnsteknik
Koda 2 Max är utrustad med den energieffektiva Ooni G2 Gas Technology, som Oonis team av designers och ingenjörer har ägnat över två år åt att utveckla. Tekniken är utformad för att säkerställa jämn värme i hela ugnen, minska uppvärmningstiden mellan matlagningstillfällen och maximera energieffektiviteten, lovar tillverkaren.
De två kraftfulla gasbrännarna styrs individuellt via två vred på sidan av ugnen och har automatisk gnisttändning. En löstagbar glasskärm ger fri sikt in i ugnen samtidigt som den håller kvar värmen och gör ugnen mer energieffektiv.
Följ med på mobilen
På ugnens framsida sitter en digital termometer som hela tiden visar lufttemperaturen i de två tillagningszonerna, men användaren kan också följa temperaturen från sin mobiltelefon via Oonis nya Connect-funktion, som via Bluetooth gör det möjligt att läsa av temperaturen och få notiser i mobilen. Till termometern kopplas även de två medföljande proberna, så att man kan mäta köttets innertemperatur under tillagningen för bästa resultat. Pizzaugnen når en temperatur på 500°C på bara 30 minuter.
Pris och tillgänglighet
Ooni Koda 2 Max kan förbeställas från och med den 28 maj. Det rekommenderade priset är 11 490 kronor.