För exakt ett år sedan lanserade Sage espressomaskinen Barista Express Impress, en vidareutveckling av storsäljaren Barista Express, där nyheten var ”assisted tamping”, vilket innebär att maskinen själv pressar de nymalda kaffebönorna i portafiltret med exakt 10 kg tryck varje gång – dessutom med en sju graders barista-twist för en 100 procent jämn yta.
Nu har Sage tänkt på de som föredrar växtbaserad mjölk istället för komjölk i sin latte, capuccino eller macchiato, och utvecklat Barista Touch Impress, en espressomaskin med ett patenterat mjölkskumsystem – Auto MilQ – där man helt enkelt väljer havre-, mandel-, soja- eller komjölk på pekkärmen för bästa resultat med respektive mjölksort.
Nya Sage Barista Touch Impress är en halvautomatisk espressomaskin som är försedd med ”assisted tamping”, pekskärm som vägleder användaren intuitivt genom bryggningen samt Sages patenterade ThermoJet-värmesystem, som ser till att den optimala bryggtemperaturen nås på bara tre sekunder.
Baratza-kvarn
Sage har ingått ett samarbete med Baratza, och meddelar att deras revolutionerande teknik framöver kommer att finnas i alla espressomaskiner med inbyggd kvarn från Sage. Barista Touch Impress är den första med Baratza-kvarn, med 30 inställningar, och den har smart dosering med kvarnminne, vilket innebär att rätt mängd kaffe i portafiltret beräknas automatiskt baserat på den senaste malningen. Maskinen visar korrekt nivå och signalerar om man behöver justera något (till exempel om man använder nya eller andra typer av kaffebönor).
Maskinen har ett portafilter i en storlek som rymmer den perfekta mängden på 18-22 g kaffe, ett optimalt tryck på nio bar samt exakt 93°C vattentemperatur för en perfekt, balanserad bryggning, anger Sage.
Pris och tillgänglighet
Sage Barista Touch Impress finns i utvalda butiker från september 2023 och rekommenderat pris är 14 999 SEK.