Ännu mer cold brew från DeLonghi

La Specialista Maestro i uppdaterad version med den nya Cold Extraction Technology.

DeLonghi ColdBrew TOP 1920x1081 1

Vanligtvis tar det 15 till 24 timmar att göra kallbryggt kaffe hemma. Men med den nya manuella böna-till-kopp-maskinen, La Specialista Maestro, lovar DeLonghi att leverera kallbryggt kaffe på under fem minuter.

Vi har redan testat DeLonghi Eletta Explore, en automatisk kaffemaskin med inbyggd kvarn, Wi-Fi och appkontroll, och den imponerade på oss med sina möjligheter till Cold Brew.

Läs också Cold brew: gimmick eller saknas på marknaden? Intensiv cold brew, sött iskaffe eller varm, aromatisk cappuccino? Nya DeLonghi kan göra allt.

Men med den manuellla La Specialista Maestro går DeLonghi ett steg längre med bland annat åtta olika inställningar för mätning och fem för temperatur, samt dosering och kvalitetskontroll.

Därmed kan hemmabaristor nu själva justera bryggningen manuellt och uppnå ett perfekt kafferesultat baserat på typ av bönor, rostningsgrad och personlig smak, lovar tillverkaren.

La Specialista Maestro är också utrustad med två sensorer för att övervaka bönbehållarens nivå och garantera en konsekvent kaffedos när malningsgraden justeras. (Foto: DeLonghi)

Dessutom har maskinen åtta förinställda recept för varma och kalla kaffedrycker, inklusive den nya Cold Brew och Espresso Cool. Bland annat med hjälp av Cold Extraction Technology, en dedikerad vattenkrets som optimerar trycket för en balanserad extraktion utan värme.

DeLonghi La Specialista Maestro EC9865. M är tillgänglig nu och kostar 16 800 kronor.

Läs vidare
Exit mobile version